Zavřít reklamu

iOS 16 je pro veřejnost k dispozici již po dobu několika dní, během kterých si jablíčkáři mohli vyzkoušet většinu nových funkcí a možností. Kromě toho se ale nepřekvapivě několik z nich setkává s různými chybami a problémy, které jsou především s první verzí nového systému jednoduše tradičně spojeny. Mezi jednu z nejčastějších chyb, která se projevuje nejen v iOS 16, ale také v jiných verzích tohoto systému, patří rozhodně zasekávající se klávesnice. Tato chyba se projevuje tak, že něco píšete na klávesnici, která však na pár sekund přestane kompletně reagovat, a poté případně najednou dopíše veškeré znaky, kterých jste se dotkli.

Jak v iOS 16 opravit zasekávající se klávesnici

Výše uvedený problém je rozhodně velmi nepříjemný, protože využívání klávesnice je nedílnou součástí iOS, ať už někomu píšete zprávu, nebo si jen zaznamenáváte poznámku. Dobrou zprávou ale je, že lze tento problém velmi jednoduše vyřešit, a to resetováním slovníku klávesnice. Ten se postupným využíváním klávesnice v iOS plní a občas se po aktualizaci stane, že se jednoduše „zblázní“ a začne způsobovat právě zasekávání. Slovník klávesnice tak můžete jednoduše resetovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže, kde najděte a otevřete Obecné.
  • Zde se pak přesuňte úplně dolů a rozklikněte sekci Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Následně ve spodní části obrazovky stiskněte možnost s názvem Resetovat.
  • Tímto se otevře menu, ve kterém klepněte na záložku Obnovit slovník klávesnice.
  • Nakonec stačí, abyste akci potvrdili, a poté se autorizovali.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 jednoduše opravit zasekávající se klávesnici. Je důležité zmínit, že provedením výše uvedeného postupu nepřijdete o žádná data ani nastavení, takže se není čeho obávat. Přijdete pouze o paměť slovníku iPhonu, ve kterém se nachází veškerá vámi používaná slova, která se systém postupným používáním od vás naučil. Po smazání slovníku tak prvních několik dní budete nejspíše při psaní lehce nevrlí, jelikož systém nebude vaše slova znát. Jakmile se je ale znova naučí, tak už bude psaní na iPhonu opět příjemné a hlavně bez zasekávání.

Dnes nejčtenější

.