Zavřít reklamu

Zřejmě nejvýraznějším designovým prvkem nedávno představených iPhonů 14 Pro (Max) je bezesporu podlouhlý průstřel v displeji nahrazující klasický výřez s názvem Dynamic Island. Ten je díky svému obklopení displejem schopen zobrazovat nejrůznější prvky z aplikací, nově z něj vyjíždí Face ID animace a celkově je do systému začleněn tak, aby byl jeho neoddělitelnou součástí a zároveň důležitým ovládacím prvkem. A jak se zdá, byl by skvěle využitelný i pro hraní her. 

Jak by šel Dynamic Island pro hraní her využít ukázal na svém Twitteru vývojář Kriss Smolka stojící například za oblíbenými aplikacemi WaterMinder či HabitMinder. Ten zveřejnil konkrétně koncept hry ve stylu oblíbené Pongy, kdy Dynamic Island slouží de facto jako odrazový můstek a zároveň plocha pro sbírání bodů v případě, že se do něj trefíte kuličkou odrážející se od krajů displeje a spodního pohyblivého ostrůvku, který je uživatelsky ovladatelný. 

Ačkoliv je vývojářův koncept hry vskutku zdařilý a Dynamic Island využívá poměrně chytře, je třeba dodat, že sám Smolka se nechal slyšet, že není vůbec jasné, zda Apple podobné využití Dynamic Islandu povolí a kvůli tomu je tak ještě zbytečné se na hru jakkoliv více těšit. Vše totiž ukáže ve výsledku až čas, kterého by nicméně na vytvoření podobné hry nemuselo být potřeba tolik – tedy pokud jí Apple dá zelenou. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.