Zavřít reklamu

V iOS 16 přichází nespočet novinek, primárně ale došlo ke kompletnímu přepracování zamknuté obrazovky. A rozhodně se není čemu divit- kvůli always-on displeje u iPhonu 14 Pro (Max) byl k tomu Apple svým způsobem donucen. Každopádně, ať už máte nejstarší podporovaný iPhone 8, anebo budete vlastnit právě nejvyšší model „čtrnáctky“, tak je pro vás vzhled zamknuté obrazovky pokaždé stejný a pouze nejnovější vrcholné modely ji dokáží využít na úplné maximum. Na nový iOS 16 již aktualizovalo opravdu mnoho uživatelů a jak už to bývá ve zvyku, tak přichází první dotazy a problémy. V tomto článku si ukážeme, jak můžete na zamknuté obrazovce nechat zobrazit kompletní hodiny tak jako dřív.

Jak na zamknuté obrazovce v iOS 16 zobrazit hodiny tak jako dřív

Po aktualizaci na iOS 16 jste si mohli na zamknuté obrazovce všimnout toho, že u některých tapet dochází ve výchozím nastavení k překrytí části hodin, a to objektem, který se nachází v popředí. V některých případech je to část tapety, u portrétních fotografií pak zase například hlava osoby apod. Tato funkce se nazývá efekt hloubky, a pokud byste ji chtěli deaktivovat, tak stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli na zamknutou obrazovku.
  • Jakmile tak učiníte, tak se autorizujte, ale zařízení neodemykejte.
  • Následně podržte na zamknuté obrazovce prst, čímž se přesunete do režimu úprav.
  • Zde si pak najděte zamknutou obrazovku, u které chcete efekt hloubky vypnout.
  • Po nalezení u ní stačí ve spodní části obrazovky klepnout na Přizpůsobit.
  • Jakmile tak učiníte, stiskněte vpravo dole ikonu tří teček.
  • Otevře se menu, ve kterém už jen stačí klepnout na Efekt hloubky.
  • Nakonec stiskněte vpravo nahoře Hotovo a pak si vyberte možnost nastavení tapet.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na iPhonu s novým iOS 16 nechat zobrazit hodiny na zamknuté obrazovce tak jako dřív. To znamená, že se část hodin „neschová“ pod objekt, který se nachází v popředí, ale naopak budou hodiny viditelné naprosto celé. Na závěr je důležité zmínit, že u některých tapet není možné s efektem hloubky pracovat, takže pokud vám v těchto případech nevyhovuje, budete muset zvolit jinou tapetu.

Dnes nejčtenější

.