Zavřít reklamu

Apple si zahrává s ohněm. Tak přesně takto lze s trochou nadsázky popsat procesor, který nasadil do nových Apple watch Series 8 odhalených minulý týden. Ten je totiž stejný jako model, který dostaly Apple Watch už před rokem i dvěma. 

Ano, čtete správně. Čip Apple S8 nese identifikátor T8301, což je stejné označení, které naleznete i na S6 a S7. Pokud bychom navíc chtěli být ještě ostřejší, je třeba dodat, že tento čip je jen o 20 % rychlejší než čip S5 použitý v Apple Watch Series 5. Háček je však v tom, že ty vyšly již v roce 2019. Od tohoto roku tedy Apple neudělal na poli procesorů pro své hodinky sebemenší krůček kupředu, což je do značné míry zarážející – tím spíš, když prostor pro zlepšení je zde obrovský. Minimálně při spouštění Apple Watch je totiž stále velmi dobře vidět, že je co zrychlovat. 

Čip S6, respektive S7 či chcete-li S8 je založen na čipu A13 Bionic z iPhonu 11 a je vyroben 7nm procesem společností TSMC. S ohledem na tuto skutečnost je proto velmi pravděpodobné, že už příští rok se Apple odhodlá k nasazení zbrusu nového procesoru, jelikož 7nm čipy jsou už zkrátka zastaralé. Je nicméně otázkou, zda se pokusí o výrazný výkonnostní skok kupředu, nebo bude naopak přidávat jen jednotky či nižší desítky procent výkonu oproti předešlým modelům. A co myslíte vy? 

Dnes nejčtenější

.