Zavřít reklamu

Apple je pověstný tím, že při představení nové generace iPhonů a potažmo i jiných produktů veřejnosti oznámí jen hrstku jejich hlavních technických specifikací s tím, že jejich zbytek se dostává na světlo světa s odstupem času – ať už skrze dodatečné zveřejnění technických specifikací nebo uživatelské testy. Přesně proto se tak až nyní dozvídáme o tom, že iPhony 14 Pro nabízí výrazně lepší GPS, než tomu bylo u předešlých generací. A pokud hádáte, že se bude GPS shodovat s tou, kterou nasadil Apple do Apple Watch Ultra, máte pravdu. 

Nové iPhony 14 Pro nabízí konkrétně podporu dvoufrekvenčního GPS, mezi jehož hlavní výhody patří zejména schopnost signálu lépe prostupovat budovami, stromy či obecně překážkami a to díky využití frekvence L5, kterou využívají modernější GPS satelity. GPS jako takové je nicméně i nadále nakombinované i se starší frekvencí  L1, díky čemuž se tak mohou uživatelé spolehnout na prvotřídní pokrytí, respektive pak přesnější a rychlejší lokalizaci.

Jak velký rozdíl z hlediska funkčnosti GPS mezi iPhony 13 Pro a 14 Pro bude se dozvíme nejdříve v průběhu nadcházejícího týdne, kdy se na světlo světa dostanou první recenze předcházející veřejný launch telefonů. I drobné zlepšení však bude ve výsledku velmi vítané, jelikož zrovna GPS je velmi důležitým prvkem, který je uživateli využíván opravdu často. 

Dnes nejčtenější

.