Zavřít reklamu

Na iPhone nejdou instalovat aplikace – to je problém, se kterým se setkává nemalé množství uživatelů. Stejně jako jiné komplikace na iPhonu má i tento problém obvykle více příčin, a tím pádem také i různá řešení. V dnešním článku se společně podíváme na to, co dělat, když na iPhone nejdou instalovat aplikace.

Aktualizace platební metody

Jedním z důvodů, proč nejdou na iPhone či iPad instalovat nové aplikace, může být neaktualizovaná nebo neověřená platební metoda. K tomu může dojít i v případě, že máte s vaším iCloudem již delší dobu spárovanou jednu nebo více platebních metod. Pro aktualizaci či ověření platební metody na iPhonu spusťte Nastavení -> panel s vaším jménem -> Platby a doručování. Přihlaste se k vašemu Apple ID a aktualizujte platební metodu.

Prioritizace stahování

Pokud váš problém spočívá spíše v tom, že stahujete či aktualizujete více aplikací, přičemž na některou musíte čekat nesnesitelně dlouho, můžete to vyřešit takzvanou prioritizací stahování. Stačí najít na ploše ikonku aplikace, jejíž stahování potřebujete uspíšit. Tuto ikonku následně dlouze stiskněte a zvolte Prioritizovat stahování.

Opětovné přihlášení k App Storu

Někdy může být řešením problémů se stahováním aplikací odhlášení a opětovné přihlášení k App Storu, respektive iCloudu. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem. Poté zamiřte zcela dolů, klepněte na Odhlásit se a potvrďte. Chvilku vyčkejte a poté se opět přihlaste.

Kontrola omezení

Tato příčina je sice u většiny dospělých uživatelů nepravděpodobná. Pokud ale na svém zařízení například vůbec nenacházíte App Store, vyzkoušejte tento postup.. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Čas u obrazovky -> Omezení obsahu a soukromí, a ujistěte se, že nemáte v sekci Nákupy v iTunes Storu a App Storu zakázanou instalaci aplikací.

Stahování přes mobilní data

Někdy se může stát, že příčinou nemožnosti stahování aplikací je omezení v oblasti mobilních dat. V takovém případě by se sice na displeji vašeho iPhonu mělo objevit příslušné upozornění, někdy k tomu ale vinou dílčích chyb nemusí dojít. Spusťte na iPhonu Nastavení -> App Store. Zamíříte do sekce Mobilní data a zde zkontrolujte, zda nemáte aktivované omezení v případě stahování a aktualizace aplikací přes mobilní datovou síť.

Dnes nejčtenější

.