Zavřít reklamu

Apple Watch 8 před pár minutami představil Apple během své podzimní konference. Během několika posledních dní se objevovaly spekulace, které například hovořily o příchodu senzoru měření teploty. Stalo se tak? Pojďme se podívat, jaké novinky nabízí osmá generace Apple Watch a čím překvapí.

Design Apple Watch Series 8

Apple přišel v minulém roce s novými úhlopříčkami, které na obou modelech povyrostly o milimetr (na 41 a 45 mm). Nedalo se tedy čekat, že Apple do tohoto trendu zasáhne. A také se tak nestalo. Změny se udály pod kapotou a nové Apple Watch Series 8 tak od minulé generace nerozeznáte. Stále ale zde naleznete velký vyspělý Always-On displej dokonale pracující s watchOS 9. Jako v minulých generacích jsou hodinky odolné vůči vodě a prachu a poškození displeje. Jsou tedy jako dělané na sport. Kdo ale čekal designové změny, musí si počkat.

Funkce Apple Watch Series 8

Tak jsme se dočkali senzoru v podobě měření tělesné teploty. V prvé řadě Apple hovořil o ženském zdraví. Menstruační cykly jsou základní záležitostí ženského zdraví a ženy využívají pro sledování své periody všemožné aplikace. Nyní to půjde s Apple Watch pochopitelně s největším důrazem na ochranu soukromí. Sledování cyklů bylo přidáno před třemi lety. Ale nyní přichází nová sada funkcí pro sledování cyklů, včetně ovulace. Bude možné získat zpětný odhad ovulace, a to na základě dvojice nových teplotních senzorů. Teplota bude snímána každých 5 vteřin. Apple Watch tedy pomohou se zakládáním rodiny, neboť hodinky taktéž upozorní na ovulaci.

Dále Apple hovořil o velmi nepříjemné záležitosti, a sice automobilových nehodách. Apple Watch Series 8 přichází s funkcí Crash Detection. Do hodinek přibude nový 3osý gyroskop a akcelerometr (ten má pracovat oproti předešlému 4x rychleji), které budou umět autonehodu detekovat. Konkrétně přední náraz, boční náraz, náraz zezadu a převrácení. Senzory se navíc mají postupně zdokonalovat. Autonehodu dokáží hodinky detekovat v osobních vozech, SUV a pickupech. Funkce se spouští pouze během řízení a zpracovává data pouze v době nehody a pouze ve vašem zařízení. Jakmile bude nehoda detekována, hodinky se automaticky do 10 sekund spojí s tísňovou linkou a předají informace a polohu.

Většina lidí si stěžuje na výdrž baterie. Hodinky opět nabízí 18 hodin. Nicméně máme zde nový Low-Power Mode (podobně jako na iPhonu). Ten zaručí dle Applu až 36 hodin. Samozřejmě ale s omezením některých funkcí (detekce cvičení a Always-On). Stále ale zůstanou zachovány funkce jako sledování aktivity a detekce pádů. Apple deklaruje maximální úsporu baterie s nejmenším dopadem na uživatelskou zkušenost. nejedná se ovšem o exkluzivitu tohoto modelu, ale dorazí s watchOS 9 pro Series 4 a novější. Dále má do konce roku podporovat LTE u Apple Watch až 40 operátorů.

Barvy Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 dorazí v barvách Midnight, Starlight, Silver a Product(Red) v hliníkové verzi. V nerezové oceli ve stříbrné, zlaté a grafitové.

Cena Apple Watch Series 8

Na české ceny si ještě budeme muset chvíli počkat. Nicméně oficiální ceny jsou $399 za verzi s GPS a $499 ve verzi Cellular. Předprodej začne dnes. Dostupné budou 16. září.

Dnes nejčtenější

.