Zavřít reklamu

Již zítra se na letošní zářijové konferenci dočkáme představení několika novinek. Primárně dojde samozřejmě k představení nových iPhonů 14 (Pro), společně s trojicí nových Apple Watch – představení těchto zařízení je prakticky stoprocentně jisté. Otazníky však stále tak trochu visí nad AirPods Pro druhé generace, o jejich představení se mluví již dlouhé měsíce. Pojďme se společně v tomto článku podívat na vše, co AirPods Pro 2 zatím víme, a co od nich vlastně očekáváme.

Design

Těšíte se na to, že druhá generace AirPods Pro přijde s novým a přepracovaným designem? Pokud ano, téměř jistě budete zítra zklamáni. V poslední době se sice objevily koncepty, které poukazují na to, že by AirPods Pro 2 měly přijít o svoje nožičky, zcela jistě k tomu ale nedojde a koncept zůstane konceptem. V těchto nožičkách se totiž primárně nachází baterie a i přes nasazení LE Audio (viz další část článku) by sluchátka bez nich neměla dostatečnou výdrž. Zcela jistě tedy samotná sluchátka zůstanou velmi podobná, ne-li stejná. Co se pak týče pouzdra, i to si zachová prakticky stejný design. Hovořilo se o příchodu USB-C, avšak k tomu nejspíše dojde až u další generace – úplně by nedávalo smysl, aby AirPods měly USB-C dříve než iPhony. Z hlediska designu žádné výstřelky teda nečekejte.

Zvuk a LE Audio

Žádnou designovou změnu nám však Apple vynahradí zvukem, který bude oproti první generaci výrazně lepší. To zajistí především příchod Bluetooth 5.3 s podporou specifikace LE Audio, díky kterému budou schopné AirPods Pro 2 využít kodek LC3. Ten oproti aktuálně využívanému kodeku SBC nabídne ještě lepší kvalitu zvuku při využití o 50 % menšího datového toku. Vzhledem k tomu, že je kodek LC3 nízkoenergetický, tak nové AirPods Pro nabídnou delší výdrž baterie na jedno nabití. Mimo to by se pak měl Apple zaměřit také na vylepšení aktivního potlačení hluku, které bude posunuto na další úroveň.

Nové funkce a možnosti

Příchod LE Audio však neznamená pouze lepší kvalitu zvuku a delší výdrž. Konkrétně přináší nespočet dalších skvělých funkcí a benefitů. Zmínit můžeme například podporu multi-stream, což umožňuje přenos vícero synchronizovaných zvukových streamů, například mezi iPhonem či Macem a AirPods Pro. Díky tomu by bylo možné individuálně připojit levý a pravý AirPod se zařízením, které podporuje LE Audio, a tak zaručit vyšší spolehlivost. Kromě toho budou uživatelé díky LE Audio schopni připojit více AirPods na jedno zařízení, tj. například iPhone, pro současné přehrávaní zvuku. V neposlední řadě pak LE Audio nabízí možnost současného připojení k vícero zařízení, takže bude možné mít AirPods Pro najednou připojené k iPhonu, iPadu či Macu a ihned do nich přenášet zvuk, bez nutnosti přepínání.

Najít

V případě, že se vám podaří ztratit AirPods, tak jejich vyhledávání skrze Najít není úplně dokonalé. Ve skutečnosti totiž můžete najít jen samotná sluchátka vytažená z pouzdra, nikoliv pouzdro a v něm sluchátka. To by se však mělo změnit s příchodem AirPods Pro 2, u kterých budeme nejspíše schopni konečně najít i jejich pouzdro. To znamená, že by mělo být pouzdro vybavené reproduktorem, podobně jako AirTagy, a v případě ztráty bychom na nich měli být schopni přehrát zvuk. Pouzdro pak kromě toho nabídne ještě ochranu proti vodě a potu podle standardu IPX4.

Sledování aktivity

V případě, že chcete sledovat svou aktivitu, tak ve světě Applu nejlépe uděláte pořízením Apple Watch. Již delší dobu se však mluví o tom, že by nové AirPods Pro druhé generace měly být schopny aktivitu zaznamenávat také. A není se čemu divit, jelikož to dává smysl – mnoho uživatelů využívá AirPods právě při cvičení, navíc se jedná o vymodlenou funkci. Je jasné, že skrze sluchátka nejspíše bůhvíjak přesná data nedostanete, ale například informace ohledně počtu ušlých kroků, vystoupaných pater či aktuálního srdečního tepu bychom dostat mohli. Tak uvidíme, s čím Apple v tomto ohledu přijde.

Více nástavců

Aktuálně v balení AirPods Pro najdete celkově tři velikosti nástavců – střední jsou nasazené na sluchátkách s tím, že menší a větší pak najdete v balení. Většině uživatelům tyto velikosti dostačují, jsou však i takoví, kteří mají uši přesně mezi velikostmi. Podle informací by měl Apple přesně z tohoto důvodu přijít s dalšími velikostmi nástavců. Těžko říct, zdali budou přímo součástí balení, anebo si je uživatelé budou moci dokoupit, tak jako tak ale novinka rozhodně některé uživatelé potěší.

Dnes nejčtenější

.