Zavřít reklamu

Do představení nových generací Apple Watch sice zbývají poslední desítky hodin, úniky odhalující či potvrzující jejich technické specifikace však stále neutichají. S jedním takovým potvrzením přišel před pár hodinami i velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu, díky čemuž tak víme o chystaných Watch víceméně vše důležité. Níže naleznete stručný souhrn, co od Apple Watch SE 2, Series 8 a Pro očekávat: 

  • Apple Watch SE 2 – Stejný design jako první generace, jediný výraznější upgrade bude nasazení čipu S8 namísto nynějšího S5, díky kterému hodinky zrychlí a celkově přijmou funkce, které jsou s tímto čipem spojené. 
  • Apple Watch Series 8 – Stejný design jako Series 7 s tím, že jediným větším upgradem je nasazení senzoru tělesné teploty (tedy tělesného teploměru) a funkce pro monitoring zdraví žen a plodnosti.
  • Apple Watch Pro – Nový odolnější design vycházející z předešlých generací Apple Watch, který by měl mít ostřejší hrany a displej s nulovým zaoblením po bocích kvůli snaze zvýšit jeho odolnost. Hodinky budou výrazně větší než Series 8 (kolem 47 mm), nabídnou teploměr, lepší výdrž baterie i schopnost zobrazit na displeji větší množství informací o sportovní aktivitě. Jejich cena se bude pohybovat mezi 900 až 1000 dolary, což je jeden z důvodů, proč od nich Apple neočekává příliš velké prodeje. Nemá se totiž jednat vyloženě o hit pro masy, nýbrž spíše o konkurenci pro Garmin, který využívají profi sportovci, dobrodruzi a tak podobně. 

Jak tedy můžete sami z předpovědi Marka Gurmana vidět, až na Apple Watch Pro nás čeká z hlediska Apple Watch vcelku nudný rok, přičemž je otázkou, nakolik budou pro běžné uživatele Apple Watch Pro zajímavé. Ale kdo ví, třeba má Apple v rukávu skryto nějaké eso, kterým nás nakonec překvapí a hodinky učiní ještě atraktivnějšími. 

Dnes nejčtenější

.