Zavřít reklamu

Ekosystém Applu je prostě jedinečný a bezkonkurenční. Ostatní společnosti se mohou snažit jak chtějí, avšak prozatím jablečnému ekosystému nesahají ani po paty. V případě, že vlastníte více než jedno zařízení od Applu, tj. například iPhone, společně s Apple Watch, iPadem či Macem, tak jistě víte, o čem mluvím. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 funkcí, díky kterým je ekosystém Applu tak úžasný, a proč byste ho rozhodně měli začít využít. Upozorňujeme vás však, že jakmile se do něj jednou dostanete, tak už se těžko vystupuje.

AirDrop

Jednou z nejlepších funkcí, která je v zařízeních od Applu k dispozici, je bezesporu AirDrop. Díky této funkci je možné rychle a jednoduše mezi všemi jablečnými zařízeními posílat všemožná data, ať už se jedná o fotky, dokumenty či třeba složky. Navíc k tomu je přesun dat prostřednictvím AirDropu velmi bezpečný. Svým způsobem se jedná o Bluetooth, které je k dispozici na ostatních zařízeních, ve skutečnosti však nabízí hned několik výhod. Využít ho můžete například i pro jednoduché odeslání podepsaného dokumentu, popřípadě k rychlému sdílení fotek apod. Osobně na AirDrop jednoduše nedám dopustit a reálně si nedovedu představit, jak složitě bych musel přenášet data z Androidu na Windows.

airdrop iphone

Fotky na iCloudu

Nedílnou součástí našich životů jsou také fotky a videa, která už v dnešní době ve většině případech nepořídíme jinak, než právě chytrým telefonem. A není se čemu divit, jelikož obyčejní uživatelé jen těžko poznají rozdíl mezi fotkou pořízenou na iPhone a na zrcadlový fotoaparát. Díky Fotkám na iCloudu pak uživatelé mohou mít veškeré své snímky a videa zálohovaná na vzdáleném serveru. Kromě toho k nim ale mají také přístup ze všech svých ostatních zařízení a v případě potřeby se k nim můžete dostat i na cizích zařízeních, a to skrze webové rozhraní služby iCloud. Služba Fotky na iCloudu navíc nabízí možnost pro šetření lokálního úložiště, kdy se obsah v plné kvalitě uloží jen na iCloud a ve vašem zařízení bude optimalizovaný.

iMessage a FaceTime

Pokud využíváte Apple zařízení, tak jistě víte, že můžete přímo ve Zprávách využívat také iMessage – to jsou zprávy v modrých bublinách. Zprávy iMessage jsou odesílány mezi naprosto všemi uživateli Apple produktů kompletně bezplatně a stačí, abyste byli připojeni k internetu. Ať už se tedy chystáte psát někomu z rodiny anebo někomu z druhé strany světa, tak pokud příjemce vlastní iPhone či jiné Apple zařízení, vždy mu posíláte iMessage zcela zdarma. Kromě textu je navíc možné skrze iMessage posílat také fotky, videa, dokumenty a další data. V případě služby FaceTime je tomu podobně, byť je tedy pravdou, že nyní už je možné provádět jablečné (video) hovory i s uživateli, kteří nevlastní žádný Apple produkt, a to skrze webové rozhraní. Díky audio-hovorům FaceTime získáte lepší kvalitu a nemusíte zbytečně utrácet, jelikož vše probíhá s využitím připojení k internetu.

iCloud Drive

V rámci ekosystému Applu je vše spojené a platí, že prakticky všechna data můžete mít k dispozici na všech vašich zařízeních. Už jsme si řekli o službě Fotky na iCloudu, skrze kterou lze zálohovat a synchronizovat fotky a videa. Kromě ní však existuje také iCloud Drive, který můžete vnímat jakožto úložiště, které opět slouží k zálohování a synchronizaci, avšak naprosto všech různých dat. Pokud tedy chcete mít vždy k dispozici složku s nějakým projektem, dokumenty, zvláštní fotky a videa či cokoliv jiného, tak stačí, abyste je nahráli na iCloud Drive. Kromě toho lze navíc na iCloud Drive automaticky nahrát také vaši plochu či dokumenty na Macu, takže je opět budete mít k dispozici kdekoliv jinde.

icloud drive

Sidecar

Vlastníte kromě MacBooku také iPad? Pokud ano, tak jistě víte o tom, že můžete využít funkci, která nese název Sidecar. Konkrétně díky ní můžete připojit váš iPad k MacBooku a následně využít jeho obrazovku jako externí monitor, což se hodí například na cestách. Navíc k tomu, vše může probíhat zcela bezdrátově, takže s sebou ani nemusíte tahat žádné kabely. Ať už jste tedy student a chcete rozšířit svou pracovní plochu, popřípadě pokud se nacházíte na pracovní cestě, tak vám iPad může naprosto perfektně posloužit.

MacBook Pro 2020

Dnes nejčtenější

.