Zavřít reklamu

iPad je zařízení, na které mnoho uživatelů jednoduše nedá dopustit. Je ale nutné zmínit, že potenciál jablečného tabletu reálně využije jen specifická skupina uživatelů – pokud si práci s ním nedokážete představit, nejspíše nejste jeho cílová skupina. Apple se neustále snaží iPad a jeho iPadOS všemožně vylepšovat, aby se postupně dostal mezi více a více lidí. Velmi oblíbený je iPad například u studentů a v tomto článku se společně podíváme na 5 důvodů, proč tomu tak vlastně je.

iPady můžete pořídit zde

Vše v jednom

iPad má výhodu v tom, že jej můžete využívat mnoha různými způsoby. Díky dotykové obrazovce můžete jablečný tablet ovládat prstem, ale také pomocí Apple Pencil, popřípadě k němu samozřejmě můžete připojit klávesnici s trackpadem nebo myší – je jen na vás, jak vám to bude vyhovovat. Díky tomu nemusí být iPad pouhým tabletem, ale také kompaktním a přenosným počítačem, na kterém uděláte vše, na co si jen vzpomenete. V jakékoliv situaci se jako student ocitnete, tak vám iPad bude dělat skvělého společníka.

iPad Air 2022

iPadOS je velmi důležitý

Pokud bych se vás měl zeptat na nejlepší tablet, který si můžete pořídit, samozřejmě řeknete iPad. Na tom není nic zvláštního, každopádně je pozoruhodné, že to samé řeknou i zastánci operačního systému Android. Jestliže jste někdy měli tablet s Androidem v ruce, tak mi dáte zapravdu, že se s iPadem a jeho iPadOS jednoduše srovnávat nemůže. Tento systém totiž nabízí nespočet perfektních funkcí, o kterých si Android může nechat jen zdát, primárně jde ale o to, že je perfektně optimalizovaný a po týdnu používání se nezačne zasekávat. Spojení iPadu a iPadOS je tedy naprosto dokonalé a prozatím ho nikdo netrumfnul.

Přenositelnost a design

Jablečné tablety jsou díky svému jednoduchému designu skvěle přenositelné. Apple je totiž dokázal zúžit na pouhých pár milimetrů a zároveň jsou například v porovnáním s MacBooky opravdu velmi lehké. A přesně tohle je pro studenty naprosto ideální, jelikož s sebou své zařízení musí neustále nosit. Ano, MacBook samozřejmě není těžký, každopádně při přenášení se počítá každých pár gramů, které se prostě a jednoduše mohou postupem času tzv. „pronést“. iPad jednoduše můžete vzít a nosit ho v ruce, popřípadě ho hodit do tašky, s tím, že se jeho váha prakticky nijak neprojeví. Design sám o sobě je navíc prostě nádherný, takže se nebudete muset stydět.

Apple Pencil

Pokud si pořídíte novější iPad mini, iPad Air či iPad Pro, tak si k němu můžete pořídit také Apple Pencil. V případě, že nad ní přemýšlíte, tak rozhodně nad ničím neváhejte a ihned ji objednejte. Aktuálně je k dispozici druhá generace Apple Pencil, která ve světě těchto „digitálních tužek“ opět nemá konkurenci a při využití s iPadem s ní získáte s ní tu nejlepší možnou zkušenost. To znamená, že si opravdu rychle zvyknete. Apple Pencil lze využít na psaní, její potenciál však nejvíce využijí studenti grafického designu, kteří s ní mohou kreslit. Samozřejmě, utratit více než tři tisíce korun za tyčinku je velká investice, rozhodně za to ale stojí.

Apple Pencil koupíte zde

Optimalizované aplikace

Mnoho uživatelů má strach z toho, že na iPadu nebudou schopni využívat stejné aplikace jako například na Macu. Ano, aplikace pro iPadOS se samozřejmě určitým způsobem oproti macOS liší, věřte ale, že jsou opravdu plnohodnotné a rychle si na ně zvyknete. Tím chci říct, že aplikace pro iPad nejsou jen zvětšené aplikace pro iPhony, přesně naopak. Pokud se tedy rozhodnete využít například aplikace z Microsoft Office, popřípadě z iWork, anebo pokud budete chtít využít Adobe Photoshop či Adobe Illustrator, tak věřte, že se vám v těchto aplikacích bude pracovat stejně dobře jako na Macu, ne-li ještě lépe. Vše je samozřejmě pouze o zvyku. Na našem magazínu vám již brzy přineseme mini-seriál, ve kterém se budeme věnovat práci na iPadu z pohledu dlouholetého uživatele Macu, takže se máte na co těšit.

Dnes nejčtenější

.