Zavřít reklamu

Je tomu skoro až k nevíře, ale od představení 14” a 16” MacBooků Pro osazených čipy Apple Silicon uplyne již relativně brzy rok. Není proto žádným velkým překvapením, že Apple již aktivně pracuje na vývoji jejich nástupců, které by navíc rád představil ještě letos. A podle Bloombergu je na dobré cestě tento cíl splnit. 

S informacemi o nových MacBoocích Pro přišel před pár hodinami konkrétně velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman, jehož zdroje sahají až do samotného Applu. Ty nyní vynesly, že vývoj nové generace MacBooků Pro jde podle plánu a Apple je nyní již aktivně testuje, aby následně mohl dát zelenou startu jejich výroby. Jejich uvedení na trh je pak dle zdrojů naplánováno na konec letošního roku, avšak jedním dechem dodávají, že tu stále existuje možnost odložení na rok příští jak kvůli potenciálním problémům při finální fázi vývoje a testování a jednak kvůli možným problémům s výrobou. Dodavatelský řetězec v Asii se totiž v současnosti stále potýká jak s dopady koronaviru, tak třeba i s vlnou veder, která omezila v některých továrnách provoz. Pamatovat je navíc třeba i na to, že ve světě chybí některé suroviny, které přitom mohou být pro nové MacBooky klíčové. Je proto lepší s nimi raději pro letošek nepočítat, byť jejich příchod vypadá nadějně. 

Co se týče upgradů oproti předešlé generaci, velmi pravděpodobně se počítá “jen” s nasazením výkonnějších procesorů ve formě Apple M2 Pro a M2 Max. Ty budou sice stále vyráběny 5nm procesem, ale jelikož bude oproti nynějšímu procesu z M1 Pro a M1 Max lepší, výkonnostní nárůst by měl být u novinek velmi slušný. Zda se dočkáme i dalších upgradů je nicméně v současnosti nejasné. 

Dnes nejčtenější

.