Zavřít reklamu

Herní série Mafia, která se nesmazatelně zapsala zejména prvními dvěma díly do srdcí mnoha českých hráčů, třetím dílem neskočí! Vývojáři z 2K totiž před pár hodinami poměrně nečekaně oznámili práce na dalším dílu, kterým tedy tento fenomén poté, co loni vydali ramake prvního dílu a remastery zbylých dvou dílů, oživí.

Nový, v pořadí již čtvrtý díl Mafia, byl oznámen přes oficiální stránky hry Mafia, konkrétně pak v rozhovoru k 20 letům vydání prvního dílu tohoto titulu. “S radostí vám mohu potvrdit, že jsme začali pracovat na zcela novém projektu Mafia! I když je to až za několik let a  nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy,” řekl konkrétně generální ředitel studia Hangar 13 Roman Hladík. 

Ačkoliv příběhové zasazení ani nic podobného zatím oficiálně neznáme, již nějakou dobu se šušká o tom, že by měla být čtvrtá Mafia prequelem běžícím na Unreal Enginu 5, který by se měl odehrávat na Sicílii na přelomu 19. a 20. století. Právě Sicílie je totiž rodištěm Dona Salieriho, který bude hrát velmi pravděpodobně v prequelu zásadní roli, přičemž je dost možné, že budeme dokonce hrát přímo za něj. Na další informace si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat. 

Remake první Mafie lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.