Zavřít reklamu

Potenciál Apple Watch zachraňovat lidské životy je skutečně obrovský a to nejen díky jejich zdravotním funkcím. Skvělým příkladem je i příběh mladého Kaliforňana, kterému tyto hodinky zachránily život po nehodě na kole.

Mladík, jehož příběh zveřejnila jako první místní KGTV, si užíval začátkem letošního roku na svém horském kole projížďku v kalifornském Spring Valley, která se však ve vteřině změnila na velké drama. Mladík měl totiž závažnou nehodu, při které po pádu na zem ochrnul od krku dolů. Jelikož však byl na vyjížďce sám, nemohl mu okamžitě nikdo přispěchat na pomoc. A co bylo ještě horší, nehoda se mu stala na místě, které není příliš frekventované a bylo tedy nejisté, zda jej někdo objeví včas. Jelikož měl však na ruce své Apple Watch, byl schopný pomocí Siri zalarmovat své přátele a záchranné složky, které jej následně letecky transportovaly do nemocnice, ve které podstoupil řadu operací. Na závažnosti celé nehodě pak dokládá fakt, že si mladík nebyl dle svých slov jistý, zda zranění způsobená pádem vůbec přežije, a tak při čekání na záchranáře poslal ještě preventivně několik hlasových zpráv své přítelkyni, ve kterých se s ní preventivně rozloučil, kdyby se už neviděli. 

Verdikt lékařů byl nemilosrdný. U mladíka byla diagnostikována konkrétně kvadruplegie, tedy úplná ztráta pohybu všech čtyř končetin kvůli nevratnému poškození míchy ve spodní oblasti krku. I přesto je však optimistou, který je rád, že je stále vůbec živý a který hlavně děkuje za svůj život Apple Watch. “Ano, ty hodinky mi doslova zachránily život. O tom není žádných pochyb. NIkdo by mě tam nenašel,” uzavřel rozhovor pro KGTV.  Potenciál Apple Watch a potažmo hlasových asistentů pro volání pomoci je tedy opravdu obrovský. 

Dnes nejčtenější

.