Zavřít reklamu

Apple před pár dny rozeslal vybraným novinářům a jedincům pozvánky na letošní zářijovou Apple Keynote, která se bude přesněji konat již 7. září. Tato jablečná konference dostala pojmenování Far Out a dočkáme se na ní hned několika novinek, a to jak z hlediska hardwaru, tak i softwaru. Příchod některých novinek je jasný, jiných zase ne až tak moc – pojďme se společně v tomto článku podívat, čeho všeho bychom se na této Apple Keynote měli dočkat.

iPhone 14 (Max) a iPhone 14 Pro (Max)

Se zářím je v jablečném světě neodmyslitelně spojeno představení nových generací jablečných telefonů – tedy pokud do toho zrovna nevkročí COVID a nedostatek potřebných komponentů. To, že Apple na chystané konferenci představí nové iPhony 14 (Pro), je již nyní naprosto jisté. Napovídají tomu mimo jiné všemožné úniky, které se na internetu objevují častěji a častěji. Dočkat bychom se konkrétmě měli čtyř verzí, a to iPhone 14, 14 Max, 14 Pro a 14 Pro Max, tudíž dojde k nahrazení verze mini verzí Max. O většině novinek máme jasno už nyní – verze Pro se dočkají například přepracovaného výřezu, always-on displeje, čipu A16 Bionic, lepších fotoaparátů apod. Více se o chystaných změnách dozvíte ve článcích níže.

Apple Watch ve třech verzích

V září se po boku iPhonů dočkáme také představení nových Apple Watch – a letos se nebude jednat o jeden ani dva modely, ale s největší pravděpodobností rovnou tři. Konkrétně se má tedy jednat o Apple Watch Series 8, které toho oproti předchozí generaci nic moc nenabídnou. Nebude však chybět ani druhá generace Apple Watch SE, které budou velmi oblíbené a dostupnější. Mluví se však také o Apple Watch Pro, které mají být především velmi odolné, nabídnout extrémní výdrž baterie, lepší displej a lepší měření metrik. Jejich tělo má být zhotoveno z titanu a zajímavé je, že jejich cena by se měla pohybovat zhruba okolo 30 tisících korun.

AirPods Pro 2. generace

Jablíčkáři už na nové AirPods Pro 2. generace nečekají několik měsíců, ale rovnou let. A není se čemu divit, jelikož první AirPods Pro představil Apple v roce 2019 s tím, že před nedávnem jsme se dočkali pouze aktualizace nabíjecího pouzdra. Nových AirPods Pro bychom se měli dočkat po boku s novou službou Apple Classical, která poskytne milovníkům vážnou hudbu a bude se tak jednat o jakési „rozšíření“ Apple Music. U nových AirPods Pro 2. generace očekáváme například delší výdrž baterie, měření aktivity, větší výběr nástavců do uší, vylepšení aktivního potlačení hluku a mnoho dalších novinek, které budou stát za to.

Oznámení vydání iOS 16 a watchOS 9

Vzhledem k tomu, že jsou nové iPhony vždy doručovány s nejnovější verzí iOS, tak je zcela jasné, že společně s iPhony oznámí Apple také datum vydání iOS 16 pro veřejnost, a to po boku s watchOS 9. Co se však týče ostatních systémů, tj. iPadOS 16 a macOS 13 Ventura, tak na ty si ještě budeme muset počkat o několik týdnů déle. Očekává se, že v říjnu proběhne další Apple Keynote, na které se dočkáme představení nových iPadů, společně s kterými Apple dodatečně vydá výše zmíněné systémy.

Dnes nejčtenější

.