Zavřít reklamu

V současné době by synchronizace měla díky pokročilým technologiím spolu s Wi-Fi a Bluetooth konektivitou teoreticky záležitostí několika málo okamžiků. Teoreticky. Ani technologie nefungují vždy a za všech okolností bezchybně, a proto se může stát, že vás občas potkají problémy se synchronizací aplikací na vašem iPhonu. Jak tyto problémy řešit?

Problémy se synchronizací aplikací a dat třetích stran

Data z aplikací a služeb třetích stran se obvykle synchronizují přes iCloud bez problémů. Poslední dobou se ale objevují stížnosti uživatelů, kteří s touto synchronizací mají problémy. V některých případech se jedná o chybu v softwaru třetích stran, jindy zase vývojáři tvrdí, že iCloud používají správně, a vina padá na samotný Apple. Bez ohledu na viníka je prioritou náprava této chyby. Pokud se nejedná o chybu na straně vývojáře dané aplikace, nabízí se obvykle hrstka více či méně jednoduchých řešení. Mezi základní kroky, které můžete při výskytu téměř jakýchkoliv potíží podniknout, je restart telefonu. Vyzkoušet můžete také ukončení a opětovné spuštění aplikace. Pokud tyto základy nepomohou, přichází na řadu další řešení.

Odhlášení z iCloudu

Někdy je oprava zdánlivě závažného problému jednodušší, než si možná myslíte, a často spočívá v různých variantách starého dobrého „zkusili jste to vypnout a znovu zapnout“.
Pokud máte v systému iOS problémy se synchronizací dat třetích stran, zkuste se odhlásit z iCloudu a pak se do něj zase přihlásit. Z Cloud se odhlásíte tak, že na iPhonu spustíte Nastavení a klepnete na panel s vaším jménem. Následně zamiřte až dolů a klepněte na Odhlásit se. Počkejte, až bude dokončen proces odhlašování, a poté v horní části stránky Nastavení klepněte na možnost přihlášení a dále postupujte podle pokynů na displeji. Po opětovném přihlášení k iCloudu zkuste ještě pro jistotu resetovat váš iPhone.

Reset propojení aplikace s iCloudem

Druhou možností, kterou můžete při řešení problémů se synchronizací aplikací vyzkoušet, je reset spojení s iCloudem na úrovni samotné aplikace. Toto řešení připadá v úvahu například tehdy, kdy se aplikace nesynchronizuje pouze na vašem iPhonu, zatímco jinde se synchronizací není problém. Spusťte Nastavení a klepněte na panel s vaším jménem. Klepněte na iCloud a v seznamu aplikací najděte tu, která vám dělá problémy. Klepněte na ni a ujistěte se, zda jste omylem nedeaktivovali její synchronizaci s iCloudem, případně zkuste toto propojení deaktivovat a opět aktivovat. Bude to znít směšně, ale zkuste se také ujistit, že jste přihlášeni ke správnému iCloud účtu. Nakonec zkontrolujte aplikaci nebo webové stránky vývojáře. Může se jednat o známý problém, na jehož odstranění vývojář pracuje. Na webových stránkách může být dokonce zveřejněna dočasná oprava nebo řešení.

Dnes nejčtenější

.