Zavřít reklamu

Část uživatelů v poslední době zaznamenala, že je jejich iPhone neustále odhlašuje z aplikací, ke kterým se musí opakovaně přihlašovat znovu a znovu. Pokud mezi tyto uživatele patříte také vy, máme pro vás tipy, jak vyřešit, když váš iPhone odhlašuje z aplikací.

Reset zařízení a reinstalace aplikace

Hned v první části článku vám coby jedno z možných řešení nabídneme staré dobré „zkusili jste to vypnout a znovu zapnout?“. Zní to možná banálně, ale reset zařízení může opravdu představovat řešení pro celou řadu problémů. Pro reset iPhonu s Face ID stiskněte a pusťte tlačitko pro zvýšení hlasitosti, poté stiskněte a pusťte tlačítko pro snížení hlasitosti, a nakonec dlouze podržte postranní tlačítko, dokud se na displeji neobjeví logo společnosti Apple. Aplikaci z iPhonu odstraníte tak, že dlouze stisknete její ikonku na ploše, klepnete na křížek v levém horním rohu ikonky a potvrdíte.

Alternativní správce hesel

Někdy se může stát, že vinu na opakovaném odhlašování z aplikací může nést nativní Klíčenka na vašem iPhonu. V takovém případě můžete vyzkoušet řešení v podobě využití alternativního správce hesel – oblíbená je například multiplatformní aplikace 1Password. V závislosti na aplikaci a na správci hesel si pak můžete případně v nastavení dané aplikace aktivovat možnost rychlého ověření za pomoci Face ID nebo Touch ID.

Odhlášení z iCloudu

Někdy může být na vině propojení vašeho iCloudového účtu s danou aplikací na vašem iPhonu. V takovém případě pomáhá dočasně se odhlásit na příslušném iPhonu z iCloudu. Spusťte na iPhonu Nastavení a klepněte na panel s vaším jménem. Zde zamiřte až zcela dolů, klepněte na možnost Odhlásit se a potvrďte.

Aktualizace softwaru

Pokud vás iPhone neustále odhlašuje z jedné nebo více aplikací, můžete vyzkoušet aktualizaci operačního systému, případně – pokud nemáte aktivované automatické aktualizace – také aktualizaci dané aplikace. Pro manuální aktualizaci iOS spusťte na iPhonu Nastavení -> Obecné, klepněte na Aktualizace softwaru, a pokud je k dispozici nová verze iOS, zvolte aktualizaci. Pro manuální aktualizaci dané aplikace spusťte na vašem iPhonu App Store. V pravém horním rohu klepněte na ikonku vašeho profilu a zamiřte dolů do sekce aplikací s dostupnou aktualizací. Pokud mezi nimi vidíte tu, kterou chcete aktualizovat, klepněte na Aktualizovat.

Dnes nejčtenější

.