Zavřít reklamu

Dříve nemyslitelná věc se nyní konečně stane skutečností. Řeč je konkrétně o domácí opravě Maců, po které byste nepřišli o záruku a která by byla provedena pomocí originálních dílů přímo od Applu. Ten totiž nyní začíná právě originální náhradní díky pro Macy v rámci svého Self Service Repair programu prodávat. 

Na začátku letoška Apple s velkou slávou oznámil, že spouští zbrusu nový samoopravný program pro své produkty, v rámci nějž budou moci běžní jablíčkáři získat originální náhradní díly, ale taktéž manuály a nástroje k tomu, aby si byli schopní opravit své Apple produkty z pohodlí svého domova s tím, že při dodržení předepsaných postupů a použití originálních dílů díky tomu nepřijdou o záruku na zařízení. Háček však byl doposud krom toho, že je program dostupný zatím jen v USA taktéž v tom, že bylo skrze program možné dosud opravit jen iPhony. To se však nyní mění. Počínaje zítřkem totiž začíná Apple prodávat originální náhradní díly taktéž pro MacBooky Air a Pro s čipy M1, které si tak bude možné nově doma opravit.

Apple-Self-Service-Mac-Repair-August-2022-hero_big.jpg.large_2x

Přestože vychází cenově domácí opravy Apple produktů v rámci Self Service Repair programu stejně či mnohdy hůř než v případě využití služeb autorizovaných servisů, potažmo přímo Applu, je možnost opravit si stroj doma pro mnohé kutily jistě lákavá. Škoda jen, že na Evropu se u programu stále nemyslí a přestože Apple ve své tiskové zprávě opět opakuje, že se se puštěním programu v ní počítá později v letošním roce, již mnohokrát jsme byli svědky toho, že přehazování termínů nedělá Applu problém. Dokud tedy u nás opravný program nepoběží, lze brát slova Applu jen jako bláhové sliby. 

Dnes nejčtenější

.