Zavřít reklamu

Jméno Luca Maestri není fanouškům společnosti Apple v žádném případě cizí. Jedná se totiž o jednoho z nejdůležitějších mužů jablečné společnosti, který zodpovídá za veškeré finanční operace společnosti – je totiž jejím finančním ředitelem. O to překvapivější je nyní možná jeho krok ve formě prodeje velkého množství akcií Applu, které za dobu svého působení ve společnosti získal. 

Maestri nastoupil do Applu v roce 2013 s tím, že v současnosti je jedním z jeho top manažerů, který vystupuje mimo jiné při oznamování finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí. Za dobu svého působení ve společnosti byl obdarován  více než 200 000 akciemi, přičemž na konci loňského roku se téměř jejich poloviny – konkrétně pak téměř 97 000 akcií tehdy v hodnotě 16,9 milionů dolarů – zbavil. Vyplývá to alespoň z dokumentů, které obdržela a nyní zveřejnila americká komise pro cenné papíry. 

Krok Maestriho je ve své podstatě poměrně překvapivý, jelikož kdo jiný by si měl rostoucí hodnotu akcií Applu uvědomovat více než jeho finanční ředitel. Na druhou stranu ale nemá smysl dělat z jeho kroku jakékoliv konspirační závěry. Přeci jen, k prodeji mohla Maestriho vést prostě jen potřeba hotovosti pro nějakou investici. 

Dnes nejčtenější

.