Zavřít reklamu

Letní počasí je často jako na houpačce, a tropická vedra jsou střídána přívalovými lijáky a bouřkami. Řada uživatelů si pro účely sledování předpovědi počasí oblíbila aplikaci Windy. Pokud mezi ně patříte také vy, možná oceníte naši dnešní pětici tipů a triků, díky kterým využijete Windy na iPhonu na maximum.

Změna zobrazení

Aplikace Windy na iPhonu nabízí kromě základního také další režimy zobrazení. Pro přepínání mezi jednotlivými režimy klepněte ve střední části lišty v dolní části obrazovky na Zobrazit jako. Poté můžete vybírat mezi jednotlivými režimy zobrazení v závislosti na tom, jaká data právě potřebujete zjistit.

Sledování bouřek

Aplikace Windy.com je spoustou uživatelů hojně využívaná také pro účely sledování bouřek. Pokud i vy chcete sledovat vývoj a postup bouřek na vašem iPhonu, klepněte na pravé straně displeje na malou ikonku bouřkového mraku. V malém menu, které se vám zobrazí nalevo od této ikonky, můžete následně zvolit mezi meteoradarem a satelitním zobrazením.

Správa vrstev mapy

V aplikaci Windy si můžete samozřejmě pohrát také se zobrazením vrstev map. Opět zamiřte do pravé části displeje, kde klepnete na ikonku tří vodorovných linek. V menu, které se vám zobrazí, klepněte ve spodní části na položku Více vrstev, a poté stačí už jen aktivovat požadované vrstvy.

Správa oblíbených lokací

Podobně jako u většiny aplikací, sloužících pro předpověď počasí, si také ve Windy.com můžete nastavit oblíbené lokace. Za tímto účelem nejprve klepnutím vyberte na mapě požadovanou lokaci. Poté klepněte na ikonku srdíčka v pravém horním rohu a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Přidat k oblíbeným. Zde si také můžete nastavit upozornění pro vybranou lokaci.

Volba předpovědního modelu a srovnání předpovědí

Pokud chcete v aplikaci Windy přepnout na jiný předpovědní model, opět klepněte na ikonku tří vodorovných linek na pravé straně displeje. tentokrát ale zamiřte v menu až zcela dolů, kde v sekci Předpovědní model vyberete preferovanou variantu. Pokud chcete porovnat předpovědi, na domovské obrazovce klepněte ve spodní části displeje na Zobrazit jako. Ve spodní části menu poté stačí už jen klepnout na položku Porovnat předpovědi.

Dnes nejčtenější

.