Zavřít reklamu

Přestože se šéf společnosti Meta, pod kterou spadá Facebook, Messenger, Instagram či třeba WhatsApp, Mark Zuckerberg řadí dlouhodobě mezi nejbohatší lidi na světě, při pohledu na jeho životní styl byste mu jeho jmění jen stěží tipli. Na luxus si totiž Zuckerberg v žádném případě nepotrpí, ba naopak žije skoro až přehnaně skromným životem, tedy alespoň na poměry miliardáře. A nyní v jednom z videorozhovorů nastínil proč. 

Jelikož je život Marka Zuckerberga relativně často propíraným tématem právě pro jeho skromnost, není žádným překvapením, že se rozhovor stočil právě tímto směrem. Na toto konto se Mark nechal slyšet, že ačkoliv patří mezi deset nejbohatších lidí světa, necítí se tak. Je prostě stále tím programátorem, který sedí za stolem a stejně jako jeho kolegové píše kód. Přesně proto nemá potřebu si kupovat drahé oblečení či vyměnit svou garsonku s matrací na zemi, na které spí, jelikož v tom jednak nevidí hodnotu, jednak mu jeho nynější bydlení i oblékání stačí a jednak je přesvědčen o tom, že díky šetření může v budoucnu – jak on sám říká – vyhrát pomyslný jackpot, za kterým se skrývá “něco většího”, dosud nekonkretizovaného. 

Jelikož si může Zuckerberg v současnosti díky svému jmění dovolit víceméně cokoliv, je jeho přístup ke světu do značné míry zarážející. Je nicméně možné, že si jej snaží udržovat třeba i proto, aby se ze svého bohatství jednoduše nezbláznil, jelikož je natolik velké, že mu skutečně umožňuje, prakticky cokoliv jej napadne. Nám běžným smrtelníkům se nicméně podobná psychohygiena chápe stěží. 

Dnes nejčtenější

.