Zavřít reklamu

Nejen Evropu svírají v posledních týdnech velká vedra. Velmi vysoké teploty totiž panují i v Asii a zejména pak v Číně, ve které je nyní nejtepleji za posledních 60 let. Právě to je však velký problém, který možná poznamená život i v Evropě, Americe i zbytku světa. 

Podle dostupných informací pocházejících od agentury Reuters i analytika Minga-Chi Kua dostaly fabriky v čínské provincii S’-čchuan pokyn zastavit od 15. do 20. srpna výrobu s tím, že energie, kterou spotřebovávají, je nyní potřeba pro běžné domácnosti, které jsou ve velkém klimatizovány či jinak ochlazovány. Pokud pak vlna veder 20. srpne neskončí, bude uzavírka fabrik prodloužena. A jelikož je tato provincie velmi průmyslová a vyrábí se v ní třeba právě iPady, hrozí podle Kua reálně jejich nedostatek, protože současné skladové zásoby těchto zařízení nejsou nikterak velké. 

Pro Apple se nejedná v žádném případě o dobrou zprávu a to hned ze dvou důvodů. Jednak totiž potřebuje prodávat stávající modely, ale hlavně už se chystá na představení nových iPadů v říjnu s tím, že právě ty by tak mohly být teoreticky delší odstávkou výroby v ohrožení. Pokud se tak stane, je víceméně jasné, že se jejich představení posune, byť je otázkou, zda se bavíme řádově o týdny či měsíce. Vše bude v tomto směru záviset na počasí a následně schopnostech dodavatelského řetězce pozastavenou výrobu obnovit, což však nebývá tak úplně jednoduché. 

Dnes nejčtenější

.