Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že letošní podzim přinese v pořadí již desátou generaci základního iPadu. Zatímco však v předešlých letech byly upgrady tohoto modely každoročně titěrné, letošek by měl být skutečně výrazným krokem vpřed. Jablíčkáři by se totiž měli konečně i u tohoto modelu dočkat nasazení USB-C portu namísto Lightningu či změny designu, kdy zaoblené hrany vystřídají ty ostré, jako je tomu u iPadů Air a Pro. A jak se zdá, výroba tohoto zařízení již započala. 

Jelikož je iPad 10 relativně výrazně přepracován, není překvapením, že jeho výroba startuje již nyní, přestože se od něj neočekávají žádné obří prodeje. Výrobní linky však bude třeba uzpůsobit řadě upgradů, které novinka přinese, mezi které patří dále třeba zvětšení displeje ze současných 10,2” na 10,5”, díky čemuž se tak stane zařízení využitelnější pro celou řadu věcí. Poměrně zajímavé je pak to, že výrazného vylepšení se de facto poprvé za historii základních iPadů dočká i fotoaparát, který by měl být sice i nadále jen jednobjektivovy, avšak vystoupne nad úroveň zad zařízení a designově bude připomínat fotomodul z iPhonů X a XS. 

Co se týče termínů představení novinky, ve hře jsou vlastně jen dva – konkrétně září a Keynote pro iPhony či říjen a Keynote, která bude věnovaná čistě iPadům. Podle dostupných informací se nicméně jako pravděpodobnější jeví v současnosti druhá varianta, jelikož dodavatelský řetězec zejména v Číně trápí odstávky jeho fabrik kvůli vládním opatřením souvisejícím s úmornými vedry. Vše se ale ještě může samozřejmě změnit, jelikož odhalení proběhne takřka 100% jen skrze předtočenou Keynote. A tu je ve výsledku Apple schopen pustit téměř kdykoliv. 

Dnes nejčtenější

.