Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPhonů nás podle některých zdrojů dělí již méně než měsíc, což ve výsledku neznamená nic jiného než to, že úniky informací o těchto telefonech strmě přibývají. O jeden velmi zajímavý se nyní postaral přesný analytik Ming-Chi Kuo, kterému se podařily zjistit detaily konkrétně o ceně a úložišti vyšší modelové řady Pro. 

Právě cena a základní úložiště iPhonů 14 Pro (Max) jsou jedněmi z nejpropíranějších témat posledních měsíců. Zdroje se totiž ani na jedné z těchto věcí nedokáží tak úplně shodnout, což se však nyní zřejmě konečně mění, jelikož Kuovy předpovědi bývají takřka stoprocentní. Ten tentokrát tvrdí, že má Apple u iPhonů 14 Pro (Max) v plánu v základu nasadit 256GB úložiště, které je v současnosti první příplatkovou verzí. Je tu však jeden velký háček. S vyšším úložištěm má jít ruku v ruce i cena, která poposkočí zhruba o 10 až 15 %, což jinými slovy znamená, že se základní iPhone se 256 GB úložištěm dostane zhruba na cenu nynějších modelů se stejným úložištěm. Jinými slovy, nejedná se o žádný krok směrem k uživatelům, ale spíš o zrušení nejmenší varianty ve snaze prodávat telefony rovnou dráž. 

Poměrně zajímavé je pak to, že zatímco loni bylo možné vybírat ze čtyř kapacitních variant iPhonů řady Pro, letos se má jejich počet dle Kua snížit na tři možnosti. K dispozici má být totiž kromě 256 GB varianty už “jen” 512 GB a 1 TB. Spekulované 2 TB úložiště měly být podle dostupných informací odloženy, jelikož pro takto velkou paměť nemají mít uživatelé alespoň dle názoru Applu zatím uplatnění. Do budoucna se nicméně s 2 TB iPhony počítá, jelikož dlouhodobí uživatelé iPhonů potřebují kvůli postupnému nabalování dat čím dál tím více místa pro své soubory. 

Dnes nejčtenější

.