Zavřít reklamu

Siri na iPhone nefunguje je problém, se kterým se může setkat každý z nás. Zatímco pro některé uživatele je Siri zcela nepodstatná, tak pro jiné je zase naopak nepostradatelná, a to i přesto, že není k dispozici v češtině. Pokud se řadíte do druhé zmíněné skupiny, tak vás rozhodně dokáže nefunkčnost Siri naštvat, každopádně ve většině případech se nejedná o neřešitelný problém. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů, jak nefunkční Siri na iPhone vyřešit.

Zkontrolujte aktivaci

Pokud vám na iPhonu nefunguje Siri, tak se jako prvně ujistěte, že ji máte aktivovanou. Mnoho uživatelů si myslí, že má Siri kompletně aktivní, avšak následně z nějakého důvodu zjistí, že se mýlili. Nejčastěji mají uživatelé problém v tom, že jim funguje ruční vyvolání Siri, ale nikoliv pomocí příkazu Hey Siri. Stačí, abyste přešli do Nastavení → Siri a hledání, kde se ujistěte, že máte zapnuté funkce Čekat na vyslovení „Hey Siri“, dále Spustit Siri postranním tlačítkemPovolit Siri při uzamčení.

Displej nahoru

Máte Siri kompletně aktivní, ale i přesto vám v některých situacích hlasová asistentka nereaguje na příkaz Hey Siri? Pokud jste si odpověděli správně, tak se zamyslete nad tím, zdali náhodou neodkládáte iPhone při nepoužívání displejem dolů. V případě, že tak činíte, tak vám Siri jednoduše nebude naslouchat. To znamená, že pro možnost využití příkazu Hey Siri je nutné, abyste měli vždy iPhone položený displejem směrujícím nahoru.

Jak restartovat iPHone

Zkontrolujte mřížku reproduktoru a mikrofonu

Aby Siri mohla rozpoznat, že ji potřebujete, tak vás samozřejmě musí slyšet. K rozpoznání hlasu slouží samozřejmě mikrofony, a pokud je máte zakryté, anebo například kompletně špinavé, tak je jasné že neuspějete. Z toho důvodu je tedy nutné zajistit, aby byly mikrofony kompletně průchozí. Jestliže tedy máte nějaký mohutný kryt, který blokuje spodní mřížku, popřípadě pokud ji máte zanesenou, bude nutné ji vyčistit. Poděkuje vám zajisté také druhá strana při hovoru, jelikož budete lépe slyšet.

Aktualizujte iOS

Čas od času se objeví nějaká chyba, která může způsobit, že některé funkce a možnosti v rámci iOS nefungují úplně ideálně. Apple však relativně často vydává aktualizace svých operačních systémů, a pokud dojde k tomu, že se objeví například chyba, která způsobuje nefunkčnost Siri v určitých situacích, tak věřte, že dojde k brzké opravě. Z toho důvodu je nutné, abyste vždy měli nainstalovanou nejnovější verzi iOS. To učiníte tak, že přejdete do Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru, kde je možné aktualizace vyhledat, stáhnout a nainstalovat.

Nastavte Siri znova

Pokud na vašem iPhonu aktivujete Siri a funkci vyvolání pomocí Hey Siri, tak je nutné projít průvodcem,  v rámci kterého musíte říct několik vět, díky kterým bude Siri schopna rozpoznat váš hlas. Jestliže vám však Siri aktivační příkaz rozumí jen občas, tak je dost možné, že došlo ke špatnému zaznamenání zmíněných vět. Z toho důvodu se vrhněte do nového nastavení funkce Hey Siri a ujistěte se, že se nacházíte v místě, kde není žádný hluk. Znova nastavíte Hey Siri v Nastavení → Siri a hledání, kde vypněte funkci Čekat na vyslovení „Hey Siri“, a poté proveďte opětovnou aktivaci, čímž se spustí průvodce.

Dnes nejčtenější

.