Zavřít reklamu

YouTube a režim obraz v obraze (PiP) se neustále řeší prakticky od té doby, co operační systém iOS s touto funkcí přišel. Konkrétně si díky režimu obraz v obraze můžete nechat přehrávat videa kdekoliv v systému, bez nutnosti toho, abyste zůstali v konkrétní aplikaci. To znamená, že se vám video umístí do popředí a zde následně i zůstane. Jedná se tak o naprosto parádní funkci, která dokáže zjednodušit život. Každopádně, co se týče YouTube a režimu obraz v obraze, je to svým způsobem komické. Jednou se YouTube rozhodne, že tuto funkci zpřístupní všem uživatelům, pak zase jen předplatitelům – a takto se to neustále točí. Aktuálně už to vypadá, že bychom se oficiální podpory konečně mohli dočkat, jelikož už s ní přišel v USA. Pokud už se vám nechce čekat, tak jsme si pro vás připravili návod, jak můžete zdarma YouTube v režimu obraz v obraze sledovat už nyní.

Jak zdarma sledovat YouTube v režimu obraz v obraze

Dobrou zprávou je, že se rozhodně nejedná o nic složitého. Prvně je ale nutné, abyste se připravili – konkrétně je pro sledování YouTube v režimu obraz v obraze nutné mít nainstalované dvě aplikace. První aplikací jsou nativní Zkratky, druhou aplikací pak Scriptable, obě dvě tyto aplikace jsou samozřejmě k dispozici zcela zdarma. Kromě toho si musíte ještě pomocí přidat do galerie zkratku YouTube PiP. Jakmile budete mít obě aplikace nainstalované a zkratku přidanou, stačí postupovat následovně:

  • Prvně se klasickým způsobem přesuňte do aplikace YouTube.
  • Jakmile tak učiníte, tak si otevřete video, které chcete v režimu obraz v obraze spustit.
  • Následně pod videem klepněte na tlačítko Sdílet.
  • Ve spodní části obrazovky se vám zobrazí menu, kde úplně napravo klepněte na Více.
  • Tímto se otevře menu sdílení, kde úplně dole stiskněte YouTube PiP.
  • Začne se spouštět zkratka s tím, že při prvním spuštění je nutné povolit přístup klepnutím na Povolit vždy.
  • Následně už se ocitnete v rozhraní, kde se pro vás režim obraz v obraze připraví.
  • Jakmile se video objeví v pravém dolním rohu, máte obraz v obraze aktivní.
  • Nakonec už se jen stačí přesunout na domovskou obrazovku a je hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu zdarma sledovat YouTube v režimu obraz v obraze již nyní. Celý postup zapnutí je velmi jednoduchý a po prvním spuštění zabere jen pár sekund. Je důležité zmínit, že za funkčností obrazu v obraze stojí právě aplikace Scriptable, kterou při využívání nesmíte zavřít, jinak se zavře i samotné video – to ale rozhodně není problém, jelikož aplikace nijak nezavazí. Video v režimu obraz v obraze si pak můžete prstem všemožně přesouvat, a pokud ho zavřete, můžete skrze ovládací centrum spustit přehrávání na pozadí. Navíc k tomu budou videa kompletně bez reklam.

Dnes nejčtenější

.