Zavřít reklamu

Se závěrem týdne vám opět přinášíme přehled dalších užitečných zkratek pro iOS. Než se pustíte do jejich instalace a zkoušení, připomínáme, že je potřeba každou zkratku otevřít v prostředí prohlížeče Safari na iPhonu, do kterého ji budete chtít nainstalovat. Ujistěte se také, že jste v Nastavení -> Zkratky povolili používání nedůvěryhodných zkratek. Zkratku stáhnete tak, že kliknete na její název.

Share Wi-Fi

Pokud chcete bezpečně, rychle a efektivně sdílet heslo k vaší domácí či pracovní Wi-Fi síti, a zároveň vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje nativní nástroj, který k tomuto účelu nabízí operační systém iOS, můžete zkusit zkratku s názvem Share Wi-Fi. Umožní vám po zadání hesla k vaší Wi-Fi síti zvolit parametry a způsob sdílení a následně heslo bez prozrazení sdílet.

The Controller

Jak název napovídá, The Controller je zkratka, která vám nabídne více možností efektivního ovládání vašeho iPhonu. Po svém spuštění vám The Controller nabídne menu, ve kterém můžete upravit jas displeje, zapnout svítilnu, získat informace o vaší síti, přepínat mezi tmavým a světlým režimem, ale třeba také zobrazit vaši iP adresu, prohledat web a spoustu dalšího.

Ciipboard Pro

Clipboard Pro je zkratka, která vám umožní pokročilou a efektivní práci s obsahem schránky na vašem iPhonu. S pomocí tohoto nástroje můžete kopírovat obsah do schránky a vkládat jej na vybrané místo, ale také obsah schránky libovolně upravovat, rychle vymazat a mnoho dalšího. Zkratku je možné zabezpečit heslem.

Shelter in Place

Shelter in Place patří mezi zkratky, o kterých jistě všichni doufají, že je nikdy nebudou potřebovat. Jistě se ale hodí mít ji nainstalovanou pro všechny případy. Jedná se o zkratku, která vám v případě potřeby zajistí naprosté ztišení všech notifikací, budíků a dalších nejen na iPhonu, ale případně také na spárovaných Apple Watch. Zároveň také sníží jas displeje vašeho telefonu a odešle vybraným kontaktům upozornění s údajem o vaší aktuální poloze.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.