Zavřít reklamu

Aplikace Messenger od společnosti Meta je pro spoustu uživatelů oblíbeným komunikačním kanálem, který jim umožňuje být ve spojení s přáteli, rodinou, kolegy či spolužáky. Kromě základního využití nabízí Messenger pro iOS spoustu vychytávek a dalších možností pro ještě efektivnější využití – pojďme si některé z nich představit v dnešním článku.

Sdílení aktuální polohy

Podobně jako řada dalších komunikačních platforem nabízí také Messenger v iOS možnost sdílení aktuální polohy. Pokud chcete vašemu protějšku zaslat v rámci konverzace přes Messenger svou aktuální polohu, klepněte ve spodní části displeje na „+“. Na kartě, která se vám zobrazí, klepněte na ikonku šipky navigace, případně povolte přístup Messengeru k poloze, a klepněte na Začít sdílet aktuální polohu.

Ztišení skupinové konverzace

Skupinové konverzace v Messengeru mohou být velmi užitečné, může se ale stát, že pro vás neustálé příchozí zprávy budou rušivé. Pokud chcete dočasně ztlumit skupinovou konverzaci v Messengeru na iPhonu, přesuňte se do ní a klepněte na její název v horní části displeje. Pod názvem skupiny klepněte na ikonku zvonečku a v menu, které se vám zobrazí, vyberte požadovanou délku a další podrobnosti ztišení daného chatu.

Úprava obrázků

V aplikaci Messenger na iPhonu si můžete samozřejmě posílat také nejrůznější fotografie a obrázky. Kromě toho ale můžete u těchto příloh provádět základní anotace, jako je kreslení, základní úpravy či přidávání textu. Pokud chcete upravit obrazovou přílohu v Messengeru, jednoduše na ni klepněte a poté v pravém horním rohu zvolte Upravit. Proveďte potřebné úpravy a nakonec v pravém dolním rohu klepněte na Odeslat.

Nastavení přezdívek

To, jak se vaši přátelé jmenují na Facebooku, samozřejmě neovlivníte. Můžete si ale změnit jejich jména v konverzaci v Messengeru a přidělit jim tak více či méně vtipné a lichotivé přezdívky. Pro úpravu přezdívky se přesuňte do příslušné konverzace a v horní části displeje klepněte na jméno dotyčného. Klepněte na Přezdívky, opět klepněte na jméno dotyčného a upravte přezdívku.

Přizpůsobení chatu

U konverzací v Messengeru můžete také upravit barvu chatu a nastavit nejčastěji používaný emotikon. Pro provedení těchto změn se přesuňte do příslušné konverzace a klepněte na její název v horní části displeje. V sekci Přizpůsobení můžete změnit barvu chatu klepnutím na Téma, pro změnu hlavního emotikonu klepněte na položku Emoji a zvolte požadovaný obrázek.

Dnes nejčtenější

.