Zavřít reklamu

Apple v rámci nedávno představeného iOS 16, který je prozatím stále v beta verzi, přišel především s hlavní novinkou v podobě přepracované zamknuté obrazovky. A není se čemu divit, jelikož letošní iPhony s největší pravděpodobností nabídnou funkci always-on, takže muselo dojít ke přizpůsobení. Novinek je samozřejmě v rámci iOS 16 k dispozici o dost více a na našem magazínu se jim kompletně věnujeme. Kromě toho, že se vylepšení dočkala zamknutá obrazovka, tak Apple samozřejmě nemohl nechat jen tak domovskou obrazovku – i zde tak došlo k vylepšení.

iOS 16: Jak přizpůsobit tapetu domovské obrazovky v novém rozhraní

Pokud jste se ve starších verzích iOS rozhodli upravit tapetu domovské obrazovky, učinili jste tak v klasickém a nudném rozhraní, kde jste si mohli vybrat jednu z předpřipravených, anebo využít svou fotku – nic víc, nic míň. To se však změnilo právě v iOS 16, kde došlo k přepracování způsobu pro nastavení tapety domovské obrazovky. K dispozici je o mnoho více různých možností, které můžete využít. Pro přizpůsobení v novém rozhraní postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 16 přešli do Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte sekci Tapeta.
  • Zde pak pod vyobrazením domovské obrazovky klepněte na Přizpůsobit.
  • Následně si vyberte, zdali chcete přizpůsobit aktuální tapetu, anebo přidat novou.
  • Tímto už se ocitnete v novém rozhraní, kde je možné tapetu měnit.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu v rámci iOS 16 přizpůsobit tapetu domovské obrazovky v novém rozhraní. V případě, že zvolíte možnost Přizpůsobit aktuální tapetu, tak se veškeré ovládací prvky nachází dole – k dispozici je možnost pro výběr barvy, přechodu či fotek, nastavit si můžete i rozostření s tím, že vše vidíte vyobrazeno v reálném čase. Jestliže zvolíte Přidat novou tapetu, ocitnete se ve stejném rozhraní jako při úpravě zamknuté obrazovky. Nutno však zmínit, že tohle rozhraní nemusí v některých případech fungovat úplně podle představ – pořád se ale jedná o beta verzi, takže se není čemu divit.

Dnes nejčtenější

.