Zavřít reklamu

Jestliže vlastníte AirPods, tak mi jistě dáte zapravdu když řeknu, že se jedná o naprosto perfektní sluchátka. Kromě skvělého zvuku totiž nabízí hlavně nespočet různých funkcí, které rozhodně stojí za to. Abyste je však mohli využívat, tak je samozřejmě musíte také nabíjet. Výdrž AirPods je dobrá, každopádně pokud aktivně využíváte všechny funkce, popřípadě pokud už tato sluchátka vlastníte delší dobu, tak můžete pozorovat výrazný úbytek výdrže na jedno nabití. V tomto článku se proto společně podíváme na 5 tipů pro zvýšení výdrže baterie AirPods, které musíte znát.

Vypnutí aktivního potlačování hluku

Patříte mezi vlastníky AirPods Pro či AirPods Max? Pokud ano, tak jistě aktivně využíváte aktivní potlačování hluku. To totiž dokáže kompletně vyrušit veškerý hluk z okolí, takže hudbu či jiné zvuky slyšíte o mnoho lépe. Při aktivním potlačování hluku se využívají mikrofony, což způsobuje snížení výdrže baterie. Jestliže tedy chcete zajistit nejdelší výdrž sluchátek, snažte se aktivní potlačování hluku využívat jen tehdy, kdy je to nutné. Vypnutí provedete tak, že v ovládacím centru podržíte prst na prvku hlasitosti, a poté níže klepnete na Hlukový filtr.

Deaktivace automatického přepojování

Jestliže vlastníte AirPods 2. generace a novější, tak můžete využívat funkce pro automatické přepínání mezi všemi vašimi zařízeními. To znamená, že pokud například máte AirPods připojené k Macu a někdo vám začne volat, tak se automaticky přepnou na iPhone apod. I tato funkce však způsobuje snížení výdrže baterie a pro její úsporu se hodí její vypnutí. Na iPhonu či iPadu to provedete v Nastavení → Bluetooth, kde klepněte na u vašich sluchátek. Tady pak stačí přejít do sekce Připojit k tomuto iPhonu a zvolit Pokud byly připojeny k iPhonu i minule. Na Macu pak přejděte do  → Předvolby systému → Bluetooth, kde u vašich sluchátek klepněte na . Pak už jen zvolte u Připojit k tomuto Macu možnost Při posledním připojení k tomuto Macu.

Vypnutí prostorového zvuku

U AirPods 3. generace, AirPods Pro a AirPods Max můžete mimo jiné využít také prostorový zvuk, takže při sledování filmu nebo videa můžete mít pocit, jako byste byli v kině a zvuk vás zcela obklopoval. Pokud prostorový zvuk k poslechu využíváte a přijde vám, že AirPods nevydrží tak dlouho, tak se rozhodně nejedná o pouhý pocit. I využívání prostorového zvuku způsobuje sníženou výdrž na jedno nabití, takže pokud chcete výdrž prodloužit, nezapomínejte jej vypínat. To provedete tak, že v ovládacím centru podržíte prst na prvku hlasitosti, a poté níže klepnete na Prostorové stereo.

Aktualizace firmwaru

Stejně jako třeba iPhone či Mac, tak i AirPody mají svůj vlastní jednoduchý operační systém, tedy firmware. Apple samozřejmě čas od času tento firmware aktualizuje a přijde tak s několika vylepšeními. Aby sluchátka fungovala správně a dosahovala maximální výdrže, tak je samozřejmě nutné, abyste firmware aktualizovali. Je ale nutné zmínit, že se tento proces aktualizace provádí automaticky, a to při splnění určitých podmínek. Aktualizace se provede automaticky tehdy, kdy umístíte AirPods do pouzdra, které pak připojíte k napájení. Následně se ujistěte, že máte v dosahu iPhone připojený k internetu. Pak se aktualizace sama provede.

Optimalizované nabíjení

Jak jistě mnoho z vás ví, tak prakticky všechna Apple zařízení mají k dispozici funkci Optimalizované nabíjení. Tato funkce dokáže zaseknout nabíjení baterie na 80 %, což je prospěšné z hlediska životnosti baterií, pro které je ideální se pohybovat v rozmezí nabití od 20 do 80 %. Mimo iPhonu, MacBooku či Apple Watch disponují funkcí optimalizovaného nabíjení také AirPods, konkrétně modely 3. generace a Pro. Pro aktivaci stačí AirPods připojit k iPhonu, a poté přejít do Nastavení → Bluetooth, kde klepněte na u vašich sluchátek. Tady pak Optimalizované nabíjení přepínačem deaktivujte.

Dnes nejčtenější

.