Zavřít reklamu

Zatímco v předešlých letech byly rozdíly mezi základními iPhony a řadou Pro minimální, od letoška tomu má být zase jinak. Apple má mít totiž v plánu letošní “čtrnáctky” rozlišit procesorově, pojetím výřezu pro Face ID a přední kameru a podle čerstvých informací dokonce i kvalitou displeje, respektive pak jeho zobrazovacích schopností. 

Zdroje asijského portálu The Elec zjistily, že má Apple v plánu u základních iPhonů 14 nasadit stejné panely, co použil v loňském roce, zatímco u řady 14 Pro nasadí nejnovější typ OLED displejů s nejlepšími zobrazovacími schopnostmi. Důvodem přitom nemá být v první řadě rozlišení obou modelů ještě více, ale snaha uspořit nějaké náklady při výrobě základních iPhonů 14 v kombinaci s nedostatkem surovin na výrobu pokročilejších OLED panelů pro iPhony 14 Pro. S trochou nadsázky se tak dá říci, že je sázka na loňské panely volbou jistoty. 

Jak výrazný rozdíl v zobrazovacích schopnostech iPhonů 14 a 14 Pro bude je v tuto chvíli prakticky nemožné jakkoliv předpovědět, jelikož zatímco jedny zdroje hovoří o naprosto zanedbatelném upgradu, jiné jsou přesvědčeny o tom, že rozdíl viditelný určitě bude. Až samotné představení novinek tedy ukáže, jaká je realita. Na to však budeme naštěstí čekat už jen zhruba měsíc. 

Dnes nejčtenější

.