Zavřít reklamu

V nejnovějších operačních systémech od Applu – iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9 – které jsou stále k dispozici v beta verzích, čeká na uživatele nespočet různých novinek, a to jak těch systémových, tak v aplikacích. Veřejnost si každopádně na vydání bude ještě pár měsíců muset počkat. Několik novinek přichází s novými systému i v nativní aplikaci Mail a mezi jednu z nich patří možnost pro zrušení odeslání e-mailu. To znamená, že pokud e-mail odešlete, tak máte ještě několik sekund na vrácení této akce, pokud si například uvědomíte, že jste nepřipojili přílohu, udělali chybu v textu apod.

iOS 16: Jak změnit dobu pro zrušení odeslání e-mailu

Výše zmíněnou funkcí disponuje již delší dobu většina ostatních e-mailových klientů, takže je rozhodně fajn, že Apple s touto novinkou přišel. Doposud byla doba, po kterou je možné odeslání e-mailu zrušit, 10 sekund. Apple si však uvědomil, že tohle nemusí některým uživatelům tak úplně vyhovovat, a tak přidal možnost, díky které si uživatelé mohou zvolit dobu jinou, aby měli případně dostatek času na rozmyšlenou. Dobu pro zrušení odeslání e-mailu je tedy možné změnit takto:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 16 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte sekci Mail.
  • Zde pak přejeďte úplně dolů, kde v kategorii Sending rozklikněte Undo Send Delay (bude počeštěno).
  • Nakonec už si jen klepnutím vyberte dobu, kterou chcete pro možnost zrušení odeslání e-mailu využít.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v rámci aplikace Mail nastavit dobu, po kterou bude ještě možné zrušit odeslání e-mailu. K dispozici jsou celkově čtyři možnosti, a to 10 sekund, 20 sekund a 30 sekund, popřípadě můžete tuto funkci úplně vypnout, aby možnost pro zrušení odeslání e-mailu nebyla k dispozici. Odeslání e-mailu pak můžete jednoduše zrušit tak, že jej odešlete, a poté ve spodní části obrazovky klepete na možnost Zrušit odeslání, viz obrázek níže.

zrušit odeslání mail ios 16

Dnes nejčtenější

.