Zavřít reklamu

Přestože byl iOS 16 představený již relativně dávno, stále se v něm objevují dosud nespatřené novinky. O objev jedné z nich se před pár hodinami postaral vývojář Steve Moser, který se právě na prohledávání nových verzí nejrůznějších OS dlouhodobě zaměřuje. Tentokrát se podařila objevit konkrétně podpora placení přes Apple Pay v nových internetových prohlížečích. 

Doposud – tedy do iOS 15 – bylo přes Apple Pay možné platit na internetu jen a pouze přes Safari a to i přesto, že i všechny ostatní prohlížeče byly založeny na WebKitu, který je pro Safari srdcem. Právě z tohoto důvodu se tak dle všeho rozhodl nyní Apple konečně své záměry přehodnotit a odemknout možnost placení přes Apple Pay i jiným prohlížečům, konkrétně pak je v tuto chvíli od uživatelé bet iOS 16 potvrzena funkčnost v Edge, Chromu a Firefoxu, přičemž další prohlížeče budou 100% následovat. Uživatelská omezenost tedy bude opět o něco nižší. 

Jelikož se ze strany Applu jedná o velmi pozitivní krok směrem k uživatelskému komfortu, je svým způsobem překvapivé, že se s ním nerozhodl pochlubit u na WWDC při oznamování novinek pro iOS 16. Tak či tak je příchod podobné možnosti víc než pozitivní a uživatelé jej jistojistě ocení. A co vy, budete placení přes web využívat od příchodu iOS 16 i jinde než v Safari? 

Dnes nejčtenější

.