Zavřít reklamu

Přestože se iPhony 14 Pro (Max) představí světu zhruba až za měsíc a půl, už nyní o nich víme spoustu zajímavých informací a detailů, které nám je poodhalují s pořádným předstihem. Jedním z těchto detailů je třeba nasazení Always-on režimu, po kterém mnozí jablíčkáři volají dlouhé roky a kterého se nyní dočkají dle všeho ve velmi povedené formě. Applu mu totiž uzpůsobil jak zamykací obrazovku, na kterou dodal widgety pro zobrazování určitých informací i při zamknutí, tak i tapety. 

Čtvrtá beta iOS 16 vydaná na začátku tohoto týdne přinesla v kódu informace o přizpůsobení nativních tapet právě pro Always-on. Jedná se konkrétně o nový režim “spánek”, ve kterém jsou nativní tapety výrazně ztmavené, ale přesto stále rozpoznatelné. Vypadají tedy podobně jako Always-on ciferníky na Apple Watch. Jakmile je pak displej telefonu probuzen, tapeta z tmavých odstínů plynule přejde do klasického zobrazení s barvami, které jsou u ní standardní – tedy opět se chová jako displej u Apple Watch. Co se pak týče widgetů na uzamčené obrazovce, ty budou při zhasnutém displeji zobrazovat jen elementární prvky, jako tomu je u Apple Watch, přičemž při rozsvícení budou moci svůj obsah zobrazovat plynule, tedy v reálném čase. Jak bude ztmavování tapety vypadat se můžete podívat na videu portálu 9to5mac, který vše v kódu objevil. 

Aby byl Apple schopný Always-on na iPhony nasadit, je třeba, aby u řady 14 Pro (Max) použil displeje s minimální obnovovací frekvencí 1Hz. Pokud tedy doufáte, že se dočkáme v září zázraku a Always-on se dočkají i starší iPhony v čele s řadou 13 Pro (Max), jejíž obnovovací frekvence může klesnout až na 10 Hz, musíme vás zklamat. Pravděpodobnost je totiž skutečně extrémně nízká, jelikož jsou tyto panely pro Always-on nevhodné.

Dnes nejčtenější

.