Zavřít reklamu

Před pár dny vydal Apple v pořadí již čtvrté beta verze svých zbrusu nových operačních systémů – iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Součástí těchto aktualizací je pár zajímavých vylepšení, primárně se ale Apple samozřejmě zaměřuje na opravy chyb a doladění systémů do finální podoby. Co se však týče čtvrté beta verze macOS 13 Ventura, tak jsme se dočkali naopak kompletního odstranění jedné z funkcí. Naštěstí se ale nejedná o nějakou funkci přímo z nového macOS, ale funkci, která je součástí systému již dlouhá léta a aktuálně už postrádá smysl.

Po prohlédání interních souborů macOS portál 9to5Mac potvrdil, že došlo ke kompletnímu odstranění podpůrných článků, jejichž součástí byly postupy a potřebné informace ke správnému nastavení modemu pro vytáčené připojení k internetu. Tyto články a informace byly ještě součástí třetí beta verze macOS 13, v té čtvrté však kompletně zmizely. Vestavěný modem pro vytáčené připojení samozřejmě Macy nemají již pěknou řádku let, pořád je ale možné zakoupit USB modem pro vytáčené připojení. Takže pokud byste byli dostatečně blázniví a takový modem si pořídili, tak jste se donedávna mohli dočíst o tom, jak jej správně nastavit – příručku si můžete zobrazit níže.

macOS-Ventura-dial-up-setup-modem-Mac.png

Apple se v rámci macOS 13 Ventura rozhodl kompletně přepracovat předvolby systému, což je další z důvodů, proč došlo k odstranění informací a zmínek a zastaralém způsobu připojení k internetu. Každopádně, pokud byste se někdy z nějakého důvodu ocitli v situaci, kdy byste potřebovali zjistit, jak modem pro vytáčené připojení nastavit, tak nezoufejte. Články a informace sice byly odstraněny z macOS, pořád je však najdete přímo na stránkách Applu, stačí klepnout zde. Pamatujete si ještě na doby, kdy jsme pro připojení k internetu museli využívat telefonní kabely?

Dnes nejčtenější

.