Zavřít reklamu

AirPods se odpojují od iPhone je jeden z nejčastějších problémů, se kterými se můžete při využívání jablečných sluchátek setkat. Samozřejmě se jedná o velkou nepříjemnost, a pokud se tento problém opakuje, je to o to horší. Dobrou zprávou ale je, že ve většině případech se jedná o záležitost, kterou lze relativně jednoduše opravit, bez nutnosti provádění reklamací – takové případy jsou velmi výjimečné. V tomto článku se proto podíváme na 5 tipů, jak problém s odpojováním AirPods od iPhonu vyřešit.

Vyčištění senzorů

Své AirPods byste měli udržovat v čistém stavu, a to nejen z hygienických důvodů, ale také z důvodu správné funkčnosti. Součástí AirPods je totiž mimo jiné také senzor, prostřednictvím kterého je možné zjistit, zdali máte sluchátka zrovna vložená v uších, anebo nikoliv. Pokud je tento senzor zašpiněný, tak samozřejmě nemusí fungovat správně, což pak způsobí problémy s odpojováním. Obě sluchátka si tedy zkontrolujte a zaměřte se hlavně na senzor, který má černou barvu. 

AirPods in hand FB

Deaktivace automatické detekce uší

Vyčistili jste senzor pro detekci vložení do uší, ale i přesto se vám sluchátka stále odpojují? Ve výjimečných případech může dojít k tomu, že zrovna vaše uši nemusí být schopen senzor rozpoznat. Popřípadě může jednoduše dojít k tomu, že se funkce prostě zblázní. V prvním případě zkuste detekci uší kompletně vypnout, v tom druhém proveďte deaktivaci a opětovnou aktivaci. Stačí AirPods připojit k iPhonu a přejít do Nastavení → Bluetooth, kde klepněte na u vašich sluchátek. Tady už funkci Automatická detekce ucha najdete.

 

Vypnutí a zapnutí Bluetooth

V občasných případech může za odpojování sluchátek samotná technologie Bluetooth. V mnohých případech stačí, když tuto funkci prostě a jednoduše vypnete, ale nikoliv přes ovládací centrum – zde totiž dochází pouze k omezení funkce, nikoliv k vypnutí. Pro kompletní vypnutí a zapnutí Bluetooth tedy na iPhonu přejděte do Nastavení → Bluetooth, kde nahoře pomocí přepínače Bluetooth deaktivujte, poté pár sekund vyčkejte a následně proveďte opětovnou aktivaci. Pak vyzkoušejte, zdali došlo k vyřešení problému.

Vypnutí automatického přepínání

Pokud vlastníte AirPods 2. a 3. generace, AirPods Pro či AirPods Max, tak můžete využívat funkce automatického přepínání mezi vašimi zařízeními. Samotný název této funkce napovídá, že může v určitých případech docházet odpojování AirPods z jednoho zařízení a opětovnému připojení na zařízení jiné. Některým uživatelům tato funkce vyhovuje, jiným zase nikoliv, každopádně pro její vypnutí na iPhonu či iPadu přejděte do Nastavení → Bluetooth, kde klepněte na u vašich sluchátek. Tady pak stačí přejít do sekce Připojit k tomuto iPhonu a zvolit Pokud byly připojeny k iPhonu i minule. Na Macu pak přejděte do  → Předvolby systému → Bluetooth, kde u vašich sluchátek klepněte na . Pak už jen zvolte u Připojit k tomuto Macu možnost Při posledním připojení k tomuto Macu.

Reset AirPods

Nepomohl vám ani jeden z uvedených tipů k vyřešení neustálého odpojování AirPods od iPhonu? V tom případě můžete vyzkoušet ještě AirPods kompletně resetovat, a poté je znovu připojit. Pokud chcete AirPody resetovat, tak obě dvě sluchátka vložte do pouzdraotevřete jeho víko. Poté podržte tlačítko na zadní straně pouzdra AirPodů po dobu 15 sekund, dokud nezačne LED dioda blikat oranžovou barvou. Tímto jste úspěšně provedli reset AirPods. Nyní se je pokuste opětovně spárovat a vyzkoušejte nabíjení.

Dnes nejčtenější

.