Zavřít reklamu

Zatímco MacBook Air či 13” MacBook Pro se dočkal již druhé generace čipu Apple Silicon, Mac Pro je stále osazený procesory od Intelu a na svůj přechod na vlastní řešení Applu stále čeká. A nyní se díky zdrojům velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana dozvídáme konečně, proč tomu tak je a kdy je nyní přechodu Macu Pro na Apple Silicon v plánu. 

Gurman se nechal v jednom z čerstvých rozhovorů slyšet, že původní plán Applu byl vytvořit v rámci řady M1 supervýkonný procesor Extreme, kterým měl právě Mac Pro osadit. Jeho představení pak měl mít v plánu již před několika měsíci, přičemž posledním termínem, kdy se tak mělo stát, bylo letošní WWDC. Na poslední chvíli se však měl Apple rozhodnout k vynechání M1 Extreme a nasazení rovnou jeho vylepšené verze M2 Extreme, která má vycházet z čerstvě představených čipů M2 a výkonnostně bude tedy oproti předešlé verzi zajímavější.


Jelikož je již Mac Pro s M2 Extreme hotový, dá se říci, že jeho představení nestojí naprosto nic v cestě. Apple se nicméně nechce ukvapit a jeho odhalení plánuje na konec letošního roku s tím, že první kusy mají začít k jablíčkářům proudit v průběhu prvních týdnů roku 2023. Co se pak týče výkonu, jak brutální bude sice v tuto chvíli jen stěží odhadovat, obecně se ale očekávají skutečně velké věci. 

Dnes nejčtenější

.