Zavřít reklamu

Fotky se nesynchronizují na iCloud je problém, se kterým se čas od času dost možná setkal každý z nás. Především záloha fotografií je velmi důležitá, a pokud vlastníte iPhone a zvolíte zálohování na iCloud, tak se prakticky nemusíte o nic starat. Navíc k tomu, pokud máte více Apple zařízení, tak se veškeré fotografie a videa synchronizují napříč nimi, což také přijde vhod. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů, jak nefunkční synchronizování fotek na iCloud opravit.

Vypnutí úsporného režimu

Aby se mohla synchronizace fotek na iCloud spustit, tak je nutné, aby nebyl aktivní režim nízké spotřeby baterie, a to vzhledem k tomu, že se jedná o relativně náročný proces na baterii. Pro spuštění synchronizace je nutné tedy úsporný režim vypnout, a to buď skrze ovládací centrum, nebo v Nastavení → Baterie. Popřípadě můžete vynutit synchronizaci i při aktivním režimu nízké spotřeby, stačí ve Fotkách sjet úplně dolů a klepnout na Pokračovat.

Kontrola připojení k internetu

Samozřejmě pro započetí synchronizace musíte být připojeni k internetu, ideálně k Wi-Fi. Přesvědčte se tedy o tom, že jste připojeni k rychlé a stabilní Wi-Fi síti, a že jste v dosahu. Pokud Wi-Fi síť nefunguje ideálně, tak systém synchronizaci fotek na iCloud vůbec nespustí. V některých případech každopádně může pomoci vypnutí a opětovné zapnutí Wi-Fi, čehož docílíte skrze ovládací centrum, popřípadě v Nastavení → Wi-Fi.

Synchronizace přes mobilní data

Patříte mezi jedince, kteří mají neomezená data? Popřípadě máte doma nestabilní Wi-Fi a raději využíváte mobilní data? Pokud ano, tak si můžete nastavit, aby se veškeré fotografie synchronizovaly na iCloud i skrze mobilní data – ve výchozím nastavení je tato funkce zakázána. Pro aktivaci tedy přejděte do Nastavení → Fotky → Mobilní data, kde aktivujte Mobilní data, a poté také Neomezené aktualizace. Následně už vám bude synchronizace fungovat i při využití mobilních dat.

Zkontrolování místa na iCloudu

iCloud je samozřejmě zpoplatněná služba, tedy pokud pomineme bezplatný a prakticky bezvýznamný plán s 5 GB zdarma. Aby se mohly fotografie na iCloud uložit, tak je samozřejmě nutné, aby na něm bylo k dispozici dostatek místa. To můžete zjistit v Nastavení → váš profil → iCloud, kde se vám zobrazí graf. Pokud místo není, tak můžete v sekci Spravovat úložiště některá data vymazat, popřípadě zde můžete klepnout na Změnit tarif úložiště a pořídit si předplatné s větším úložištěm.

Připojení k napájení

Pro započetí zálohování fotek na iCloud se mimo jiné doporučuje, aby bylo zařízení připojené k napájení. Všeobecně je nejlepší, abyste iPhone nechali veškerý obsah na iCloud synchronizovat přes noc, a to s připojením k napájení a zároveň s připojením ke stabilní Wi-Fi síti. Pokud takto necháte iPhone přes noc pracovat, tak se ráno vzbudíte a veškerý obsah by měl být synchronizovaný. Někdy prostě a jednoduše může započetí synchronizace trvat, takže není provedeno hned, přes noc k němu ale zpravidla vždy dojde.

iphone připojení

Dnes nejčtenější

.