Zavřít reklamu

Na trhu je celá řada nositelného příslušenství. Pokud zrovna nehovíte fitness náramkům a rádi byste spíše klasičtější design, jsou Apple Watch ta správná cesta, byť hranatý design není také zcela běžný. Pokud vám nevadí do hodinek více investovat, odmění se vám jablečný kousek celou řadou výhod. Pojďme se na ně podívat.

Více zdravotnických funkcí

Apple dlouhé roky deklaruje, že Apple Watch nejsou pouze prodlouženou rukou iPhonu, ale že jsou především parťákem pro zdravý životní styl. Naleznete zde i takové funkce, které levnější fitness náramky nenabídnou. Zmiňme kupříkladu EKG a měření saturace kyslíkem.

Přesnější měření

Ačkoli na hodnoty spálených kalorií hledím i u Apple Watch s dávkou skepse, nelze nezmínit, že data z Apple Watch budou daleko přesnější. Je to dáno vyspělejšími senzory, ale také kupříkladu přítomností GPS, která vám uběhlou vzdálenost změří daleko lépe než levné fitness náramky.

Aplikace

Do Apple Watch lze skrze App Store nahrát velké množství aplikací. S nadsázkou se tedy dá říct, že jejich funkčnost může být pro každého uživatele zcela individuální, což u náramků neplatí. Na Apple Watch jste také schopni hrát nějaké jednodušší hry. Často pak za použití korunky.

Jednodušší ovládání díky watchOS

Operační systém watchOS dělá ovládání jednoduché. Díky velkému displeji a korunce je ovládání navíc velmi svižné. Jde o záležitost, na kterou u fitness náramků nenarazíte. Uživatelským prostředím se pohybujete gesty a systém je mnohdy velmi pomalý. U náramků mi také často vadilo, že se na displeji neukázal celý název dané funkce. Musel jsem tedy počkat, až nápis přeroluje ze strany.

Platby

Je pravdou, že některé dražší náramky platby umožňují. S Apple Watch je to ale pochopitelně samozřejmost. U terminálu netřeba vytahovat iPhone. Jednoduše dvakrát stisknete hlavní tlačítko a přiložíte. Spousta lidí s iPhonem s Face ID ocenila tento způsob platby během pandemických opatření.

LTE

Možnost pořídit Apple Watch s LTE už s námi nějaký ten pátek je, a řada uživatelů si na to jistě velmi rychle zvykla. Netřeba mít v kapse iPhone. Vezmete klíče, hodinky a jdete. Zaplatíte, vyřídíte hovor, odepíšete na zprávu. Vše bez problému. Jedinou vadou na kráse je baterie, která dokáže letět dolů opravdu rychle.

Hudba

Do Apple Watch můžete nahrát hudbu, a to buď díky aplikaci Watch, nebo skrze Spotify. Sportovat tak můžete vyrazit pouze s Apple Watch a AirPods, což je bez diskuze daleko pohodlnější.

Vlastní ciferníky

Pro všemožné náramky je k dispozici opravdu velké množství ciferníků. To platí i pro Apple Watch, ovšem je možné je daleko lépe přizpůsobit. Sami si můžete u některých druhů ciferníků nastavit, zda chcete zobrazovat vedle času datum, stav baterie, počasí, aktivitu či něco jiného. Dále můžete také vytvářet vlastní ciferníky z fotek.

Hodí se i do společnosti

Ačkoli kolem tohoto tématu panuje velká diskuze, za mě se Apple Watch s kovovým náramkem hodí taktéž do formálního prostředí (přičemž nemyslím zrovna oblek). S kovovým náramkem vypadají za mě Apple Watch prostě skvěle.  U náramku tohoto efektu těžko docílíte, byť můžete k mnohým kovový náramek pořídit také.

Můžete odpovídat na zprávy

Když například nabíjíte a nemáte mobil po ruce, můžete na zprávu odpovědět přímo z Apple Watch, a to díky diktování. Stejně tak lze vyřídit hovor. Časem snad i u nás přibude na Apple Watch Series 7 a novějších možnost používat klávesnici. Stále totiž nerozumím, jak je možné, že ji v některých zemích používat lze, a u nás je to takový problém.

Apple Watch si můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.