Zavřít reklamu

Když Apple ukázal na WWDC nový MacBook Air M2, nejednoho jablíčkáře jeho designem naprosto nadchnul a to i díky tomu, že trojici standardních barev doplnil novou, inkoustově modrou variantou. Jak se však po pár dnech prodejů zdá, ta je sice krásná, avšak také snadno poškrabatelná, což dokazuje mimo jiné fotka pod tímto odstavcem.

m2-midnight-macbook-air-zone-of-tech-9to5mac.jpg

Hliník jako takový je ve své standardní formě stříbrný, přičemž pro své produkty jej Apple obarvuje dle svých potřeb. Některé odstíny se však bohužel poškrábou lépe než ty jiné, což jsme mohli v minulosti vidět třeba na černých iPhonech 5 či později na iPhonech 7 ve variantě Jet Black. A jak se zdá, modrý MacBook Air M2 bude dalším produktem z dílny Applu, který bude za svou krásu trpět vyšší náchylností ke škrábancům. Jeho majitelé si totiž začínají všímat toho, že na něm oděrky vznikají i při opatrném zacházení a to po celém jeho těle. Mrzuté je, že kvůli kontrastu tmavé barvy se světlým podkladem si jich lze poměrně snadno všimnout, což je zejména při oděrkách v okolí trackpadu a klávesnice problém. Už nyní je však prakticky jasné, že s touto věcí Apple nic dělat nebude, jelikož se v minulosti nechal již několikrát slyšet, že oděrky jsou zkrátka normální a jakmile se „podaří“, je pod nimi vidět základní barva hliníku.

Přestože oděrky rozhodně nepotěší, je prakticky jasné, že modrý MacBook Air M2 bude suverénně nejoblíbenější barevnou variantou nového MacBooku, jelikož na ni jablíčkáři po celém světě pějí chválu. Pokud si však potrpíte na odolnost a oděrky byste nezvládli přenést přes srdce, místo tmavých barev volte raději ty světlé, ideálně pak stříbrnou verzi, na jejímž těle se nějaká ta oděrka bez větších problémů ztratí.

Dnes nejčtenější

.