Zavřít reklamu

Nové verze operačních systémů představil Apple již před několika týdny, a to na letošní vývojářské konferenci. Konkrétně jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto nové operační systémy jsou aktuálně k dispozici v beta verzích pro testery a vývojáře. Zmíněné systémy si však instaluje také mnoho obyčejných uživatelů, jelikož se nemohou dočkat novinek a chtějí je mít k dispozici s předstihem. Na našem magazínu se těmto systémům věnujeme od jejich představení, což jen potvrzuje fakt, že je jich k dispozici více než dost.

iOS 16: Jak jednoduše spravovat nastavení AirPods

Většina z nás využívá s iPhonem také AirPods, tedy bezdrátová jablečná sluchátka. Jedná se o naprosto perfektní kombinaci dvou zařízení a mnoho z nás si bez ní nedokáže představit každodenně fungovat. AirPods v rámci iOS nabízí hned několik předvoleb pro nastavení, každopádně pokud se do nich chcete dostat, tak se doposud jednalo o relativně zbytečně složitý postup. To se však mění v iOS 16, kde je přístup k nastavení AirPods o mnoho jednodušší. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste k iPhonu s iOS 16 vaše AirPods připojili.
  • Jakmile tak učiníte, tak otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Následně už jen stačí, abyste v horní části klepnuli na řádek s AirPods.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 16 jednoduše zobrazit nastavení AirPods a spravovat je. Oproti tomu, ve starších verzích iOS bylo nutné přejít do Nastavení → Bluetooth, kde uživatel musel své AirPods najít, a poté u nich klepnout na ikonu ⓘ, což je problém především tehdy, pokud máte v historii mnoho různých Bluetooth zařízení. Aktuálně už jen stačí klepnout na řádek přímo v Nastavení a veškeré předvolby jablečných sluchátek se vám ihned zobrazí, což je rozhodně fajn.

Dnes nejčtenější

.