Zavřít reklamu

Zatímco MacBooky Pro vyrábí Apple dlouhá léta ve dvou velikostech, MacBooky Air lze v současnosti sehnat jen v jedné verzi. Vždy tomu tak však nebylo a jak se zdá, dlouho tomu navíc už tak ani nebude. Kalifornský gigant se totiž chystá podle celé řady zdrojů přijít s novým, větším MacBookem Air, kterým stávající kousek doplní. Tyto informace před pár hodinami potvrdil i uznávaný analytik Ross Young.

Zdroje Rosse Younga tvrdí konkrétně to, že Apple již pomalu s větším modelem oblíbeného MacBooku Air finišuje a světu jej chce přestavit na začátku roku 2023. Jednat by se nicméně mělo „jen“ o větší verzi současného M2 s delší výdrží baterie či obecně vlastnostmi vycházejícími z větší velikosti. Vyšší výkon, lepší displej a tak podobně tedy od stroje nemá smysl očekávat, což však ve výsledku tak úplně nevadí. Už samotné zvětšení displeje totiž bude zcela určitě pro mnohé uživatele obřím důvodem k pořízení, jelikož nářky na nynější úhlopříčku MacBooků Air jsou poměrně časté.

S většími rozměry jde nicméně ruku v ruce i cena, která bude z logiky věci vyšší než u nynější 14″ verze. Jak výrazně poposkočí je nicméně v současnosti velkou neznámou, jelikož stejné schéma jako u 14″ a 16″ MacBooků Pro Apple zcela určitě zachovat nemůže. Rozdíl mezi 14″ a 16″ modelem je totiž 14 000 Kč, což je na poměry počítače cílícího na studenty či nenáročné uživatele extrémně moc. Mnohem pravděpodobnější je proto rozdíl v řádu nižších jednotek tisíců korun, jak je tomu třeba u iPhonů.

Dnes nejčtenější

.