Zavřít reklamu

Režim nízké spotřeby je nedílnou součástí prakticky každého zařízení od Applu. Dlouhou dobu byl tento režim šetřící baterii k dispozici pouze na iPhony, což se však před nedávnem změnilo a kromě jablečného telefonu jej najdeme i v iPadu, Macu či Apple Watch. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů k režimu nízké spotřeby, které se hodí znát.

Aktivace v Nastavení

Režim nízké spotřeby dokáže výrazně prodloužit výdrž baterie vašeho iPhonu. Klasickým způsobem jej mohou uživatelé aktivovat tak, že přejdou do Nastavení → Obecné → Baterie, kde nahoře stačí aktivovat Režim nízké spotřeby. Popřípadě se výzva pro aktivaci tohoto režimu zobrazí tehdy, kdy stav nabití baterie klesne na 20 či 10 %. Co si však budeme nalhávat, tento způsob aktivace je zbytečně složitý. Pro jednodušší způsoby (de)aktivace tak stačí pokračovat ve čtení dalších stránek.

Ovládací centrum

Do ovládacího centra si můžeme umístit nespočet různých prvků, díky kterým je pak možné jednoduše ovládat některé funkce a možnost iPhonu. A nutno zmínit, že si uživatelé mohou do ovládacího centra v iOS umístit také prvek pro jednoduchou (de)aktivaci režimu nízké spotřeby. Stačí přejít do Nastavení → Ovládací centrum, kde dole v kategorii Další ovládací prvky klepněte na ikonu + u prvku Režim nízké spotřeby. Pak už jen stačí otevřít ovládací centrum a zmíněný režim (de)aktivovat.

Automatická aktivace

Věděli jste o tom, že se režim nízké spotřeby může aktivovat také zcela automaticky, a to například na základě toho, na kolik procent je aktuálně nabitá baterie. Kupříkladu si tak uživatel může nastavit, aby se režim nízké spotřeby automaticky zapnul tehdy, kdy stav baterie poklesne na 20 %. Pro nastavení stačí přejít do aplikace Zkratky, kde se přesuňte do vytváření nové osobní automatizace. Zde pak níže vyberte Nabití baterie, nastavte si konkrétní procenta a zaškrtněte klesne pod [procenta]. Následně dále přidejte akci Nastavit režim nízké spotřeby, kde se ujistěte, že je zvoleno NastavitZapnuto. Pak stačí přejít dál, deaktivovat Zeptat se před spuštěnímautomatizaci vytvořit. Celý postup najdete v galerii níže.

Jednoduché zapnutí z plochy

Nevyhovuje vám (de)aktivace režimu nízké spotřeby skrze ovládací centrum či automaticky? Mimo již zmíněné způsoby můžete režim nízké spotřeby automaticky aktivovat také přímo z plochy, a to klepnutím na ikonu. Pokud byste si takovou ikonu chtěli na plochu přidat, stačí přejít do Zkratek a vytvořit zde novou zkratku pro přepnutí režimu nízké spotřeby. Anebo stačí jednoduše klepnout na odkaz níže, zvolit možnost + Přidat zkratku, následně v pravém horním rohu přidané zkratky klepnout na ikonu tří teček, poté na ikonu sdílení dole a v menu níže vybrat Přidat na plochu. Zde už jen stačí klepnout na Přidat vpravo nahoře, čímž dojde k přidání.

Zkratku pro umístění režimu nízké spotřeby na plochu stáhnete zde

Co přesně se stane po aktivaci?

Mnoho uživatelů nemá vůbec tušení, co vlastně režim nízké spotřeby po aktivaci dělá. Pravdou je, že akcí, které se provedou, je opravdu mnoho. Konkrétně tedy dojde ke snížení výkonu, redukci využívání 5G, snížení automatického zámku na 30 sekund, snížení jasu displeje, vypnutí funkce ProMotion, redukci některých efektů a animací, pozastavení sdílení fotek a dat na iCloud, vypnutí automatických stahování, pozastavení vyhledávání e-mailů a redukci aktualizací dat aplikací na pozadí. Díky tomu všemu dokáže iPhone po aktivaci režimu nízké spotřeby vydržet o mnoho déle.

Dnes nejčtenější

.