Zavřít reklamu

Na letošní vývojářské konferenci WWDC22 jsme se dočkali nejen představení nových operačních systémů, ale také dvou nových přírůstků do kategorie přenosných počítačů od Applu. Jeden z těchto přírůstků je oproti tomu druhému násobně zajímavější a řeč je konkrétně o kompletně přepracovaném MacBooku Air, který nabízí nejnovější čip M2. Jak už jsme vás dnes informovali, tak prodeje tohoto stroje byly spuštěny právě dnes v 8:00 a nám už se do redakce nový MacBook Air podařilo získat. Nic si samozřejmě, stejně jako vždy, nenecháme pro sebe a tradičně se prvně podíváme na unboxing.

Veškeré počítače od Applu jsou kromě své klasické produktové krabice zabaleny také v ochranné kartonové krabici, která tak neodmyslitelně k balení patří. I když to není bůhvíjak důležité, tak i tato ochranná hnědá krabice se dočkala přepracování – zatímco u starších Maců bylo nutné odtrhnout jemnou papírovou pečeť, tak u nového MacBooku Air musíte před rozbalením celou krabici rozpůlit. Dost možná se jedná o určitý bezpečnostní prvek, jelikož zmíněnou pečeť je možné jednoduše nahradit a následně zařízení prodávat jako nikdy nerozbalené, což po rozdělení krabice napůl tak jednoduché není. Z kartonové krabice pak stačí klasickým způsobem vytáhnout krabici produktovou, ve které už se stroj nachází.

Produktová krabice je klasicky obalena průhlednou plastovou fólií, kterou je nutné strhnout. Na přední straně se již nenachází MacBook vyobrazený zepředu s rozsvíceným displejem, ale z boku. Apple tak chtěl poukázat na štíhlost nového Airu, osobně se mi ale tato designová změna nelíbí – chybí zde barevnost, která je pro balení starších Maců typická. Je to ale maličkost, balení není to důležité. Na zadní straně krabice se pak nachází samozřejmě informace o konfiguraci, která vám dorazila. Zarážející je každopádně fakt, že zde nikde nenajdete informaci o čipu M2, ale pouze o počtu jader CPU a GPU. O mnoho větší důraz je kladen na kapacitu jednotné paměti a SSD úložiště, což dle mého taktéž není úplně šťastné řešení.

Následně už nezbývá nic jiného než si stačí vysloveně užít ten magický pocit oddělení víka od spodní části, ve které se tradičně nachází to nejdůležitější. Po vytažení MacBooku Air z krabice v útrobách balení najdeme nabíjecí kabel a manuál, pod kterým se skrývá napájecí adaptér. Co se týče nabíjecího kabelu, ten je oplétaný a ladí s barvou MacBooku, v našem případě se jedná o stříbrnou variantu. Samozřejmě se jedná o kabel s konektorem MagSafe třetí generace na jedné straně a USB-C na druhé. Napájecí adaptér má výkon 30 W a součástí obálky s manuálem jsou samozřejmě dvě  nálepky. MacBook Air je tradičně zabalen v plastovo-papírovém ochranném obalu, který z něj stačí sejmout.

Hned po prvním chycení Airu do ruky si znovu říkám, jak mohlo vůbec vzniknout tak nádherné a především štíhlé zařízení s neskutečným výkonem – o tom ale více v prvních dojmech. Pak už nic nebrání tomu, abychom mohli otevřít víko nového Airu. Tímto dojde tradičně k automatickému spuštění zařízení, mezitím pak z displeje můžeme sundat ochrannou papírovou fólii. Po několika sekundách se nový Air zapne a hned na první dobrou si všimnete především neskutečně kvalitního displeje, který se perfektně projeví na uvítací obrazovce s pozdravy v několika jazycích. Dnes se ještě na našem magazínu podělíme o první dojmy z nového MacBooku Air, takže se rozhodně máte na co těšit.

Nový MacBook Air M2 můžete koupit zde

Dnes nejčtenější

.