Zavřít reklamu

Nové operační systémy v podobě iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9 představil Apple již před  několika týdny. V současné době jsou samozřejmě stále tyto operační systémy k dispozici pouze v rámci beta verzí pro vývojáře a testery – a takto tomu bude ještě po dobu několika měsíců. Nejvíce novinek se samozřejmě tradičně nachází v rámci iOS 16 a mezi jednu z nich patří také Sdílená knihovna fotek na iCloudu, kterou Apple do tohoto systému přidal až s příchodem třetí beta verze. Jedná se o jednu z největších novinek a rozhodně v mnohých případech přijde vhod.

iOS 16: Jak nastavit oznámení o smazání obsahu ze Sdílené knihovny fotek na iCloudu

Na našem magazínu už jsme se podívali například na to, jakým způsobem můžete Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu aktivovat, společně s dalšími možnostmi. Pokud sdílenou knihovnu aktivujete, tak si do ní můžete přidat své nejbližší, kteří zde budou schopni nejen obsah automaticky přidávat, ale také jej upravovat či mazat. Právě poslední zmíněné mazání může být v některých případech problém, což si Apple naštěstí uvědomil, a proto přidal funkci, díky které se můžete na smazání obsahu ze sdílené knihovny nechat upozornit. Postup pro aktivace je následující:

  • Prvně na vašem iPhonu s iOS 16 přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o něco níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde pak opět přejeďte o kousek dolů, a to ke kategorii Knihovna.
  • Následně v rámci této kategorie jednoduše rozklikněte řádek Sdílená knihovna.
  • Tady už jen dole stačí pomocí přepínače aktivovat funkci Oznámení o smazání.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v rámci Sdílené knihovny na iCloudu aktivovat funkci, díky které si můžete být jistí tím, že případného záškodníka, který ze sdílené knihovny maže fotky a videa, zastihnete. Pokud k tomu dojde, jednoduše pak můžete udělat rychlý proces a dotyčného ze sdílené knihovny klidně odstranit, a to ve stejné sekci nastavení, jako je uvedeno výše.

Dnes nejčtenější

.