Zavřít reklamu

WhatsApp vyvíjí novou verzi své aplikace WhatsApp pro Mac, která nabídne nativní podporu pro čipy Apple Silicon. Společnost Meta již dnes pro vybrané uživatele nabízí možnost stáhnout si první beta verzi aktualizovaného WhatsAppu s tím, že ji mají testovat na procesorech Apple M1, M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra a M2. Aktuálně, veřejně dostupná verze WhatsApp pro Mac funguje i na těchto procesorech, ovšem jedná se o verzi pro Intel převedenou pomocí nástroji Rosetta 2 tak, aby fungovala i na Apple Silicon. Nyní je však ve vývoji aplikace určena přímo pro čipy z dílny Applu.

Podle informací serveru Wabetainfo.com se však aktuálně testuje verze, která je skutečně v absolutních počátcích a kromě toho, že některé funkce nemusí zcela správně fungovat, znamená to i fakt, že se aplikace hned tak nemusíme dočkat. Kromě nativní podpory čipů od Applu nabízí novinka zcela nový design, který více odpovídá aplikacím pro macOS, zatím co stávající aplikace vypadá velmi podobné té, kterou známe z iOS. Kromě toho je navíc WhatsApp s nativní podporou Apple Silicon výrazně rychlejší než stávající verze.

Největší novinkou, je kromě výše zmíněného také postranní panel, který vypadá podobně jako sidebar ve Finderu a nabízí možnost okamžitě přistupovat k jednotlivým možnostem, které WhatsApp nabízí. Můžete se podívat na poslední hovory, archivované chaty, zvýrazněné chaty nebo přejít do nastavení. Aplikace tak působí mnohem nativnějším dojmem, než její současná verze a nám nezbývá než čekat, kdy se objeví ve veřejně dostupné verzi.

Dnes nejčtenější

.