Zavřít reklamu

Když v květnu Apple vypustil poslední veřejnou aktualizaci systému iOS ve verzi 15.5, naprostou většinu jablíčkářů nechal tento krok zcela chladnou. Aktualizace toho totiž na iPhony přinesla pramálo nového a valná většina uživatelů jí tak vnímala spíš jako bezpečnostní update, který se vyplatí nainstalovat. Jak se však nyní ukazuje, ani tato verze iOS se Applu nepodařilo udělat zcela bez chyb. 

Na diskuzních fórech v čele s těmi provozovanými Applem se začaly v posledních týdnech čím dál častěji objevovat stížnosti na částečně či zcela nefunkční aplikaci Apple Books nebo chcete-li Knihy. Ta se některým uživatelům buď nedaří vůbec spustit, nebo po spuštění padá a tak podobně. Jiní uživatelé se do ní sice dostanou, ale zase nejsou schopni otevřít soubory uložené v ní, takže je ve výsledku aplikace stejně k ničemu. Nepomáhá přitom její restart, smazání ani nic podobného. 

Jelikož se Apple k celé záležitostí zatím oficiálně nevyjádřil, je otázkou, zda ji již začal jakkoliv řešit a tedy zda v dohledné době přinese opravu. Jelikož však v současnosti testuje iOS 15.6, který bude velmi pravděpodobně posledním “patnáctkovým” systémem, je velmi pravděpodobné, že opravu Knih začlení právě do tohoto updatu. Ostatně, pro některé starší iPhony se bude jednat o poslední aktualizaci vůbec, takže je třeba, aby byla její úroveň na co možná nejvyšší úrovni. 

Dnes nejčtenější

.