Zavřít reklamu

V rámci iOS 15 přišel Apple se zbrusu novou funkcí Živý text, který si mnoho uživatelů oblíbilo. Konkrétně funkce Živý text zvládá rozpoznat text na jakémkoliv obrázku či fotce s tím, že následně s rozpoznaným textem můžete pracovat – stejně jako třeba na webu či kdekoliv jinde. Živý text sice aktuálně oficiálně nepodporuje češtinu, každopádně jej i přesto můžeme využít, akorát bez diakritických znamének. Apple se neustále snaží Živý text vylepšovat, aby byl postupem času lepší a lepší. Skvělých vylepšení jsme se dočkali také v nedávno představeném iOS 16.

iOS 16: Jak pomocí Živého textu překládat text

Živý text konkrétně mohou využívat všichni uživatelé iPhonu XS (XR) a novějšího, pro starší zařízení bohužel není k dispozici. Možnosti rozpoznání textu pomocí Živého textu se konkrétně v iOS 16 rozšířily například tak, že uživatelé v rámci rozhraní mohou jednoduše překládat text. Bohužel prozatím v rámci překladu není k dispozici čeština, každopádně pro jedince, kteří rozumí angličtině, se nejedná o velký problém. Pro přeložení textu v Živém textu pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na iPhonu našli obrázek s textem, který chcete přeložit.
  • Jakmile tak učiníte, tak chvíli vyčkejte, až dojde ke kompletnímu rozpoznání všech textů.
  • Následně se v rozhraní zobrazí ikon a s textem Přeložit, na kterou klepněte.
  • Poté už se text přímo v rámci obrázku či fotky přeloží.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v rámci rozhraní funkce Živý text přeložit jakýkoliv text. Pokud se vám nezobrazí tlačítko Přeložit zmíněné výše, anebo pokud byste chtěli přeložit jen část textu, tak jej stačí jednoduše prstem označit, a poté v malém menu klepnout na možnost Přeložit. Tímto se vám otevře rozhraní překladače, kde už je možné si nastavit jazyky a další parametry. Jak už ale bylo zmíněno, prozatím zde není k dispozici čeština, takže je nutné pracovat především s angličtinou či jiným jazykem, který ovládáte.

Dnes nejčtenější

.