Zavřít reklamu

Součástí prakticky všech operačních systémů od Applu je nativní e-mailový klient, který nese název Mail. Všeobecně se jedná o klienta, který dostačuje obyčejným uživatelům, každopádně pokud patříte mezi pokročilejší jedince, nejspíše budete muset sáhnout po schopnějším řešení. Apple se každopádně neustále snaží svůj Mail zdokonalovat, a tak čas od času přichází se zajímavými vylepšeními, která konkurenční klienti nabízí už delší dobu. Naprosto stejně je tomu i v případě nedávno představeného iOS 16 a dalších nových systémů.

iOS 16: Jak zrušit odeslání e-mailu

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy odepíšete na nějaký e-mail s tím, že obsah zprávy nemusí být úplně ideální – například si všimnete, že je v něm chyba, že jste něco špatně vyjádřili anebo třeba že jste nepřipojili přílohu. Zatímco v Mailu máte po odeslání e-mailu smůlu, tak ostatní alternativní klienti nabízí funkci, díky které je po několika sekundách od odeslání možné e-mail ještě stáhnout zpět. Dobrou zprávou však je, že v iOS 16 Apple s touto funkcí přišel i do Mailu, takže odeslání e-mailu z této aplikace je možné ještě pár sekund po odeslání zrušit. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do aplikace Mail.
  • Jakmile tak učiníte, tak napište nový e-mail, anebo se přesuňte do odpovědi.
  • Nyní klasickým způsobem e-mail odešlete.
  • Pro zrušení odeslání stačí ve spodní části obrazovky klepnout na Zrušit odeslání.

Výše uvedeným postupem je tedy možné na iPhonu s iOS 16 v aplikaci Mail zrušit odeslání e-mailu. Jakmile na Zrušit odeslání klepnete, tak o rozepsaný e-mail nepřijdete a vrátíte se přímo do něj s tím, že můžete provést potřebné změny a následně jej znovu odeslat. Nutno zmínit, že na zrušení odeslání e-mailu máte přesně 10 sekund, což je každopádně dost dlouhá doba na rozmyšlenou. Nutno zmínit, že během těchto 10 sekund k odeslání e-mailu vůbec nedojde, takže se nemůže stát, že by e-mail příjemci dorazil, a po stažení mu ze schránky zmizel. Mail jednoduše čeká, zdali si odeslání nerozmyslíte.

Dnes nejčtenější

.