Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele iPhonu, tak rozhodně máte nějaký večerní „rituál“, v rámci kterého si jablečný telefon jednoduše nastavíte podle potřeby tak, aby vás nerušil při spánku. Zkrátka a jednoduše, iPhone je nedílnou součástí mnohých životů, a to po celý den – ráno nás budí a večer nás konzumací obsahu zase pomalu uspává. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů a triků, které můžete před spánkem využít.

Aktivujte režim Spánek

Chcete-li mít klidnou noc bez rušení a zbytečných hovorů, tak je důležité, abyste si nastavili režim Spánek. V tom si přesně nastavíte, kdo se vám bude moci dovolat, popřípadě která aplikace vám bude schopna odesílat oznámení. Kromě toho je pak režim Spánek propojen s funkcí spánek jako takovou, takže se může automaticky aktivovat a deaktivovat podle večerky a času buzení. Pro nastavení režimu Spánek stačí přejít do Nastavení → Soustředění, kde klepněte vpravo nahoře na ikonu +režim Spánek přijdete s tím, že si jej nastavte podle uvážení.

Nastavte si hlasitost budíku

Nevyužíváte spánek k buzení, ale spoléháte se na klasický budík? V tom případě dost možná nevíte, jakým způsobem nastavit hlasitost budíku tak, aby vám vyhovovala. Co si budeme nalhávat, nastavování hlasitosti v rámci iOS není úplně ideální a často máme problém poznat, zdali nastavujeme zvuk médií, anebo zvonění. Chcete-li však mít jistotu toho, že vždy měníte hlasitost zvonění, tak se stačí přesunout do aplikace Hodiny. Pro změnu hlasitosti vyzvánění je však nutné mít aktivní funkci Měnit tlačítkyNastavení → Zvuky a haptika.

Vypnutí přehrávání hudby

Někteří z vás dost možná před spánkem poslouchají nějakou hudbu. Aby vám hudba zbytečně celou noc nehrála, tak si přímo v iOS můžete nastavit automatické vypnutí. Stačí přejít do aplikace Hodiny, kde otevřete sekci Minutka. Pak si nastavte čas, po kterém se má přehrávání vypnout, a následně přejděte do sekce Po spuštění, kde dole klepněte na Zastavit přehrávání. Pak už jen stačí klepnout vpravo nahoře na Nastavit, spustit odpočetzačít poslouchat hudbu, která se po určeném času vypne. Některé aplikace, třeba Spotify, mají automatické vypnutí přehrávání hudby k dispozici přímo v aplikaci, každopádně je jedno, který ze způsobů využijete.

Zvuky na pozadí

V rámci iOS 15 přidal Apple novou funkci s názvem Zvuky na pozadí. Tato funkce odkáže jednoduše spustit přehrávání různých relaxačních zvuků, a to bez nutnosti stahování nějaké aplikace třetí strany – jedná se třeba o zvuky šumu, moře apod. Pro ovládání je nutné přidat v rámci Nastavení → Ovládací centrum do ovládacího centra prvek Sluch, který zde pak stačí rozkliknout a klepnout na Zvuky na pozadí. Ovládání však není ideální, a proto máme pro vás připravenou zkratku, kde je ovládání jednodušší, a kde si dokonce můžete nastavit i čas automatického vypnutí přehrávání. Stačí klepnout na odkaz níže.

Zkratku pro přehrávání zvuků na pozadí stáhnete zde

Nastavení nízkého jasu

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste v noci potřebovali zapnout displej telefonu, který vám však „vypálil“ oči, a to i přesto, že byl nastaven na minimum. Některým uživatelům jednoduše v noci jas displeje nedělá úplně dobře, což však lze řešit jednodušším trikem, kterým je možné jas nastavit ještě pod minimální úroveň. Konkrétně stačí přejít do Nastavení → Zpřístupnění → Zkratka zpřístupnění, kde klepnutím aktivujte Snížit bílý bod. Pak už jen pro (de)aktivaci nízkého jasu třikrát stiskněte boční tlačítko či tlačítko plochy podle toho, jaký máte iPhone.

Dnes nejčtenější

.